nieuws

Big Feet Bikes op Dag van het Ambacht in Zutphen

algemeen

Big Feet Bikes op Dag van het Ambacht in Zutphen

ZUTPHEN – Big-Feet Bikes was op woensdag 22 april aanwezig op de Dag van het Ambacht in Zutphen. Deze dag werd met een swingend spektakel afgetrapt. Dat was voor de derde achtereenvolgende keer in Zutphen.

ZUTPHEN – Big-Feet Bikes was op woensdag 22 april aanwezig op de Dag van het Ambacht in Zutphen. Deze dag werd met een swingend spektakel afgetrapt. Dat was voor de derde achtereenvolgende keer in Zutphen.

Wethouders Willem Geerken en Thijs de la Court van respectievelijk de gemeente Zutphen en de gemeente Lochem openden gezamenlijk de dag die voor en door jongeren wordt georganiseerd. Het centrale thema van de dag was ‘Ambachtseconomie en Jongeren’.

BN-ers
Ook dit jaar waren er bekende Nederlanders van de partij zoals Irene Moors en Iwan Göbel. Overdag verzorgde stylist Maik de Boer samen met het ROC een modeshow waar leerlingen eigen creaties aan het publiek tonen. Daarnaast gaf hij adviezen over kleding, informeert hij jongeren en gaat hij met succesvolle ondernemers als Omar Munie en Rob Laarman (Big Feet Bikes) in gesprek over de toegevoegde waarde van het ambachtsvak. Verder waren er verschillende ambachtsactiviteiten waar jongeren aan konden deelnemen of mee kennismaken.

Organisatie
Om de Dag van het Ambacht te realiseren trekken HBA en Het Plein samen op. In Het Plein werken verschillende partijen samen op het gebied van Werk, Inkomen en Zorg: de afdelingen Sociale Zaken van gemeenten Lochem en Zutphen, en UWV Werkbedrijf.
 

Reageer op dit artikel