nieuws

Arnhems Meisje fietst met Erica Terpstra

algemeen

Arnhems Meisje fietst met Erica Terpstra

ARNHEM – Myrthe Brak (13) zal samen met haar vader op 4 juni 2009 proberen om zes keer Alpe d’Huez te beklimmen. Alles met als doel zoveel mogelijk geld bij elkaar te fietsen voor KWF-Kankerbestrijding. Erica Terpstra, voorzitter van het comité van aanbeveling van Stichting Alpe d’HuZes, weet zij precies voor welke uitdaging staat.

ARNHEM – Myrthe Brak (13) zal samen met haar vader op 4 juni 2009 proberen om zes keer Alpe d’Huez te beklimmen. Alles met als doel zoveel mogelijk geld bij elkaar te fietsen voor KWF-Kankerbestrijding. Dankzij Erica Terpstra, voorzitter van het comité van aanbeveling van Stichting Alpe d’HuZes, weet zij precies voor welke uitdaging zij staat.

Gazelle produceerde niet alleen de opvallende oranje fiets waarvan de Olympische sporters gebruik maakten in het Olympisch dorp in Beijing, speciaal voor Myrthe werd de fiets gebouwd waarop zij straks de berg in de Franse Alpen zal bedwingen.

Deze fiets, gespoten in de kleuren van Alpe d’HuZes en voorzien van het logo van ‘arnhemsmeisjefietst.nl’, werd op Papendal officieel overgedragen door Erica Terpstra aan Myrthe.

Na de beklimming van Alpe d’Huez zal Myrthe’s fiets worden geveild via haar website www.arnhemsmeisjefietst.nl. Het bedrag dat de veiling zal opbrengen komt volledig ten goede aan KWF-Kankerbestrijding.

Maar het eerste bod is al gedaan. Henk Gemser, Chef de Mission voor de Olympische spelen in Vancouver bood spontaan € 1.000,00.

Myrthe’s reactie: “Ik vond het echt zo moeilijk wat ik moest zeggen, want ik vond het heel erg aardig maar ik vind € 1.000,00 echt te weinig!”.

Na de beklimming van Alpe d’Huez zal Myrthe’s fiets worden geveild via haar website www.arnhemsmeisjefietst.nl. Totaal onverwacht wordt binnen een kwartier nadat de fiets in Myrthe’s bezit is al het eerste bod gedaan. Henk Gemser, Chef de Mission voor de Olympische spelen in Vancouver, ziet Myrthe en haar fiets, hoort wat zij gaat doen en biedt spontaan € 1.000,00. In de tien seconden bedenktijd die Myrthe van hem krijgt, denkt ze koortsachtig na hoe ze dit bod charmant kan weigeren: “Ik vond het echt zo moeilijk wat ik moest zeggen, want ik vond het heel erg aardig maar ik vind € 1.000,00 echt te weinig!!”. Ook het bedrag dat de veiling zal opbrengen komt volledig te goede aan KWF-Kankerbestrijding.

Reageer op dit artikel