nieuws

Verkoopactiviteiten Nerons2Wheels overgenomen door Oostenrijkse importeur

algemeen

Verkoopactiviteiten Nerons2Wheels overgenomen door Oostenrijkse importeur

ALMERE – Met ingang van 6 april neemt Hans Leeb GmbH de verkoopactiviteiten over van Nerons2Wheels. De Oostenrijkse importeur was voor Zwitserland, Duitsland en Oostenrijk al importeur van de scootermerken TGB en CPI.

ALMERE – Met ingang van 6 april neemt Hans Leeb GmbH de verkoopactiviteiten over van Nerons2Wheels. De Oostenrijkse importeur was voor Zwitserland, Duitsland en Oostenrijk al importeur van de scootermerken TGB en CPI.

Hoewel de scooterverkoop de laatste jaren een stijgende lijn te pakken heeft, en in 2008 zelfs een plus realiseerde van ruim 23%, kon Nerons daar met CPI en TGB moeilijk op meeliften. Uit de VWE-cijfers blijkt dat in 2008 dat beide merken teruggelopen zijn in marktaandeel en aantallen eenheden (brom- en snorfietsen): TGB van 1.189 naar 1005 en CPI van 1.025 naar 800.

Desalniettemin betekent de overname van de verkoopactiviteiten voor Hans Leeb GmbH een interessante schaalvergroting, omdat die hen toegang verschaft op de bromfietsmarkt in de Benelux en Turkije.

Het afstoten van de scooterverkoop houdt voor Nerons in dat zij zich nu volledig concentreren op de verkoop van onderdelen en accessoires. “We hebben de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt door de uitbreiding van ons distributiekanaal. Hierdoor krijgen we meer ruimte en tijd om ons nog meer dan voorheen te focussen op de diverse accessoirews collecties, die we vertegenwoordigen in de gemotoriseerde tweewielerbranche”, aldus Nerons-directeur Mart van Trigt.

Nerons vertegenwoordigt momenteel de merken Nolan, X-lite, Grex, Borsalino, Daytona Draggin’Jeans en Coocase.

Reageer op dit artikel