nieuws

Onderzoek overjarige voorraad

algemeen

Onderzoek overjarige voorraad

DOETINCHEM – Ervaart u de modeljaarwisselingen en de daardoor ontstane overjarige voorraad in uw winkel als een probleem? Wat zijn de financiële consequenties voor uw winkel? En wat doet u ermee? Om inzicht te krijgen in deze problematiek is vanuit de Hogeschool Rotterdam een onderzoek opgezet naar de effecten rond overjarige voorraad in de tweewielerbranche. Dit onderzoek wordt online uitgevoerd.

DOETINCHEM – Ervaart u de modeljaarwisselingen en de daardoor ontstane overjarige voorraad in uw winkel als een probleem? Wat zijn de financiële consequenties voor uw winkel? En wat doet u ermee? Om inzicht te krijgen in deze problematiek is vanuit de Hogeschool Rotterdam een onderzoek opgezet naar de effecten rond overjarige voorraad in de tweewielerbranche. Dit onderzoek wordt online uitgevoerd.

Via de Nieuwsbrief en Tweewieler.nl wordt aan dealers de oproep gedaan mee te doen aan dit onderzoek. Alleen bij voldoende respons ontstaat een significante steekproef waaruit conclusies voor de hele branche zijn te trekken. Hoe meer dealers de enquête invullen, hoe betrouwbaarder de uitkomsten. Doe daarom mee, klik hier en vul snel de enquête in. Dit kost slechts 10 minuten. U kunt nog meedoen tot 3 april 2009.

Fabrikanten en dealers
Het onderzoek bestaat uit twee delen, namelijk uit het onderzoek onder de dealers en een onderzoek onder de fabrikanten. Het onderzoek onder de fabrikanten zal plaatsvinden door middel van interviews. De uitkomsten van de enquête en het onderzoek onder de fabrikanten zal in een helder artikel in Tweewieler worden toegelicht. Ook zullen deze op tweewieler.nl (Dossiers) komen te staan.

De onderzoeksvraag is: Wat zijn de oorzaken, effecten en consequenties rond de jaarlijks wisselende collecties en de daaruit voortvloeiende oude collectie.

Deelvragen:

  1. Hoe ontstaat de overjarige voorraad?
  2. Wat zijn de financiële effecten voor dealers en fabrikanten?
  3. Welke mogelijkheden biedt de overjarige voorraad?
  4. In welke mate zijn oplossingen schadelijk voor de markt?
Reageer op dit artikel