nieuws

Koga keert terug in Tour de France

algemeen

Koga keert terug in Tour de France

HEERENVEEN – Dankzij het besluit van organisator A.S.O. om team Skil-Shimano -wegens goede prestaties- te belonen met een wildcard voor de aankomende Tour, komt bij Koga een gekoesterde wens uit: het merk maakt zijn rentree in dit meest beroemde wielerevent ter wereld.

HEERENVEEN – Dankzij het besluit van organisator A.S.O. om team Skil-Shimano -wegens goede prestaties- te belonen met een wildcard voor de aankomende Tour, komt bij Koga een gekoesterde wens uit: het merk maakt zijn rentree in dit meest beroemde wielerevent ter wereld.

Algemeen directeur Wouter Jager is hier verheugd over. "Team en sponsors hebben er samen hard voor gewerkt om dit te bereiken, maar wanneer het bericht dan echt binnenkomt is dat toch heel speciaal. We zijn supertrots en het komt op een geweldig moment."

Jager herinnert zich nog prestaties van vooraanstaande Koga-rijders uit het verledeN. "De aanwezigheid van Koga in de Tour gaat alweer terug naar 1981, met een overwinning op de Alpe d’Huez – met Peter Winnen in dienst van team Caprisonne. Dat bevestigde toen de naam van Koga als wielersportmerk. En ook voormalig Koga–boegbeeld Leontien Zijlaard-van Moorsel won daarna nog ‘even’ twee keer de Tour voor vrouwen (Tour Féminin). Maar dat was allemaal al even geleden, té lang."

De terugkeer van Koga in de Tour is volgens Jager onderdeel van een bewust proces: "Al hebben wij geen twijfel over ons technisch kunnen, toch hebben we enkele seizoen geleden geleden onze ambitie geuit om de naam Koga-Miyata terug te laten keren in de top van de wielersport."

"In dit team en haar hoofdsponsoren zien we een partij met een identiek doel en -belangrijker nog- dezelfde drive. Die samenwerking wordt nu beloond. Na Olympische Goud in Beijing is deze rentree opnieuw een memorabele stap vooruit. En zoals het Koga betaamt zeker ook niet de laatste. We zien het komende seizoen vol vertrouwen tegemoet, en een Tour met twee van origine Nederlandse teams vergroot de kans op bijzondere momenten natuurlijk aanzienlijk. Genieten dus.’

Reageer op dit artikel