nieuws

Gemeente Rheden en Gazelle onderzoeken mogelijkheden nieuwe bedrijfslocatie

algemeen

Gemeente Rheden en Gazelle onderzoeken mogelijkheden nieuwe bedrijfslocatie

RHEDEN/DIEREN – Gemeente Rheden en Koninklijke Gazelle NV hebben op dinsdag 24 maart een intentieovereenkomst getekend om een onderzoek te doen naar een mogelijke nieuwe locatie voor Gazelle binnen de gemeente Rheden.

RHEDEN/DIEREN – Gemeente Rheden en Koninklijke Gazelle NV hebben op dinsdag 24 maart een intentieovereenkomst getekend om een onderzoek te doen naar een mogelijke nieuwe locatie voor Gazelle binnen de gemeente Rheden.

De aanleiding hiervoor is het voornemen van de Gazelle-directie om het bedrijf op een nieuwe locatie binnen de gemeente in een nieuw pand voort te zetten omdat het huidige complex van gebouwen niet meer voldoet aan de eisen van een moderne bedrijfsvoering.

Een nieuw gebouw op een nieuwe locatie resulteert in een betere logistiek op het terrein en een betere lay-out van de productieafdelingen. Naast de besparingen in logistiek en efficiëncy kan er ook fors bespaard worden op energie en onderhoudskosten. Op de huidige locatie staan een groot aantal gebouwen die zich niet lenen voor het inrichten van een modern productieproces.
De plannen kunnen op een termijn van drie tot vier jaar gerealiseerd worden.

De gemeente Rheden gaat in dit kader onderzoeken of zij de bouwer en verhuurder kan zijn van deze nieuwe bedrijfslocatie. Daarnaast zullen gemeente Rheden en Gazelle onderzoeken wat de (financiële) mogelijkheden zijn van de huidige locatie, indien deze ingericht zou worden als woongebied. Deze onderzoeken zijn naar verwachting eind juni 2009 gereed.

De gemeente Rheden hecht veel belang aan het behoud van de werkgelegenheid van Gazelle binnen de gemeentegrenzen. Bij Gazelle werken op dit moment circa vijfhonderd werknemers.
De intentieovereenkomst is opgesteld in samenwerking tussen Gazelle en de Gemeente. De gemeenteraad neemt op 31 maart 2009 een besluit over deze intentieovereenkomst.

Reageer op dit artikel