nieuws

Duits Cycle Union neemt grossier Odice over

algemeen

Duits Cycle Union neemt grossier Odice over

DRACHTEN/OLDENBURG (Dsl.) – Het Duitse familiebedrijf Cycle Union gaat de Nederlandse markt op met de overname van de groothandel Odice. De officiële overname vond eind februari plaats.

DRACHTEN/OLDENBURG (Dsl.) – Het Duitse familiebedrijf Cycle Union gaat de Nederlandse markt op met de overname van de groothandel Odice. De officiële overname vond eind februari plaats.

Op de foto bekrachtigen Werner Forster (links) en Severine Loenne (midden) van Cycle Union de overeenkomst voor de overname met Ron Hout (rechts). “Dit proces van overname is ontzettend snel gegaan”, zegt Ron Hout, die voor Odice zal blijven werken. “De Nederlandse markt heeft voor een Duitse grossier en fietsenfabrikant als Cycle Union een enorme groeipotentie. Deze overname betekent een aanzienlijke uitbreiding van hun afzetmarkt.”

Cycle Union is eigenaar van een brede lijn merken en producten, zoals GT, VSF Fahrradmanufactur, Epple, Rabeneick, Kreidler, Epple Bike Parts en is partners met SRAM, SR Suntour, Kore and Tektro. “We zullen enkel die merken in de Nederlandse markt gaan distribueren die niet conflicteren met lokale distributeurs”, belooft Ron Hout. “In de komende jaren willen we langzaam maar gestaag marktaandeel uitbreiden als onderdeel van de financieel zeer gezonde Cycle Union groep.”

Cycle Union heeft zijn thuisbasis in de Duitse stad Oldenburg en komt voort uit het voormalige ‘Vakhandelscentrum Oldenburg en Memmingen’. Odice is ontstaan door samenvoeging van de Nederlandse grossiers Geertsma, Lakmaker Krommenie, EPI Kuiper en Edigro. Odice heeft zijn distributiecentrum in Drachten, waar 23 mensen werken.

Reageer op dit artikel