nieuws

Intentieverklaring digitaal samenwerken ondertekend

algemeen

Intentieverklaring digitaal samenwerken ondertekend

BREDA – Tijdens de branchedag is een intentieverklaring een ondertekend om als branche breed digitaal te gaan samenwerken. Met deze verklaring geven dealers, retailorganisaties, fabrikanten en grossiers aan bereid te zijn tot een nauwe digitale samenwerking.

BREDA – Tijdens de branchedag is een intentieverklaring een ondertekend om als branche breed digitaal te gaan samenwerken. Met deze verklaring geven dealers, retailorganisaties, fabrikanten en grossiers aan bereid te zijn tot een nauwe digitale samenwerking.

Namens de BOVAG ondertekende Wim van Vliet de intentieverklaring, Geert Vermeer deed dit als voorzitter van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) en Rob Beset namens de RAI Vereniging. Het HBD ondersteunt het project Digitaal samenwerken met een substantieel bedrag. “Wij staan voor een gezonde retailbranche. Er is geen branche die zo snel verandert als de retailbranche, met name door de digitalisering. De tweewielerbranche is de laatste tien jaar enorm veranderd en met deze intentieverklaring kunnen noodzakelijke stappen gemaakt worden”, aldus Vermeer. Wim van Vliet is blij met de intentieverklaring: “Er wordt nu te veel tijd verspild door ondernemers om producten in te kopen. In de winkel klopt het aan de voorkant wel, maar aan de achterkant niet.”
Volgens Rob Beset zijn de fabrikanten ook blij met de intentieverklaring: “Ook fabrikanten staan te popelen om hier mee aan het werk te gaan. Met deze verklaring spreken we onze bereidheid uit om het traject van de grond te krijgen.”  Alle partijen riepen retailers op om mee te gaan doen. “Dit is een stap voorwaarts voor de branche. Retailers, het is nu aan u om hier mee aan de slag te gaan”, roept Wim van Vliet op.

Reageer op dit artikel