nieuws

Volgende overname Vredestein nabij

algemeen

Volgende overname Vredestein nabij

ENSCHEDE – Nederlands grootste bandenfabrikant, Vredestein Banden uit Enschede, verandert binnenkort van eigenaar. De huidige eigenaar, het Russische Amtel Vredestein, onderhandelt op dit moment met een klein aantal geïnteresseerde partijen over een overname.

ENSCHEDE – Nederlands grootste bandenfabrikant, Vredestein Banden uit Enschede, verandert binnenkort van eigenaar. De huidige eigenaar, het Russische Amtel Vredestein, onderhandelt op dit moment met een klein aantal geïnteresseerde partijen over een overname.

Dit vertelt algemeen directeur Rob Oudshoorn van Vredestein Banden in Het Financieele Dagblad. Oudshoorn verwacht dat de verkoop van Vredestein Banden in het eerste kwartaal van 2009 kan worden afgerond. ‘Het ziet er goed uit. Het is belangrijk dat er snel een nieuwe eigenaar komt. Onzekerheid is niet goed voor ons bedrijf.’

De algemeen directeur ziet uit naar de komst van een nieuwe grootaandeelhouder na enkele roerige jaren onder Amtel Vredestein. Het Russische deel van het bedrijf raakte in grote financiële problemen en kwam medio december zelfs in surseance. Daarop organiseerde Amtel Vredestein een veiling om de Nederlandse dochter (die de afgelopen jaren winstgevend was) te verkopen.

Inmiddels is het verkoopproces vergevorderd, zo wordt er op dit moment boekenonderzoek uitgevoerd. De namen van de kandidaatkopers laat Oudshoorn niet los, maar volgens hem zijn er zowel financiële als strategische kopers geïnteresseerd. Oudshoorn wil verder niet reageren op geruchten dat er een managementbuy-out op komst is.

Overigens zijn Oudshoorn en mededirecteuren Kees Hettema en Marc Luyten sinds ruim een week teruggetreden als lid van de raad van bestuur van Amtel Vredestein. Dit om belangenverstrengeling bij de verkoop te voorkomen.

Reageer op dit artikel