nieuws

Samenwerking Vendit, IQue en Accentry in nieuw innovatieplatform

algemeen

Samenwerking Vendit, IQue en Accentry in nieuw innovatieplatform

ROSMALEN – Op de FietsVAK introduceren Vendit, IQue en Accell samen het nieuwe innovatieplatform VIA. Dit biedt één oplossing voor de totale automatisering. Met VIA worden de administratieve handelingen zo efficiënt mogelijk en tot een minimum beperkt.

ROSMALEN – Op de FietsVAK introduceren Vendit, IQue en Accell samen het nieuwe innovatieplatform VIA. Dit biedt één totaaloplossing voor de automatisering. Reeds bestaande faciliteiten zoals het scannen van diefstalpreventiechips, kassasystemen, het genereren van facturen, voorraadbeheer en bestellingen zijn hierin gekoppeld. Met VIA worden de administratieve handelingen zo efficiënt mogelijk en tot een minimum beperkt.

In VIA zijn drie partijen met hun automatiseringsoplossingen vertegenwoordigd. Vendit brengt het bekende softwarepakket VMSII (kassaregistratie) in, IQue is de leverancier van de (DPC) Scanner (diefstalpreventiechip) en Accentry (XL) als gedegen online zoek- en bestelsysteem van Accell. Innovatieplatform VIA maakt het mogelijk via bovengenoemde systemen onderling informatie uit te wisselen. Afzonderlijk bedienen deze succesvolle momenteel het merendeel van de tweewielervakhandel.

Totaaloplossing
VIA mag  een totaaloplossing worden genoemd, omdat alle gegevens met elkaar in verband worden gebracht. De (DPC) scanner speelt hierin een centrale rol. Deze zorgt voor alle informatie over de betrokken fiets, waaronder een online koppeling met de databank van het RDW om te controleren of de betrokken fiets als gestolen staat geregistreerd. VMSII is een integraal kassasysteem dat onder meer goederen kan registreren via de scanner en facturen produceert. Accentry (XL) tenslotte biedt de fietsvakhandel de mogelijkheid om – eveneens via de scanner – online modellen en accessoires te zoeken en te bestellen, en daarmee het voorraadbeheer zo efficiënt mogelijk te maken. Door de gegevens van dit alles te koppelen, worden de informatie- en bestelbehoefte van de vakhandel, fietsgegevens en diefstalregistratie nauwkeurig in kaart gebracht.

Eerste exemplaar
Op de foto wordt het eerste exemplaar van VIA tijdens FietsVak 2009 overhandigd aan Gekvanfietsen.nl, de zaak die door tijdens de BOVAG Tweewielerbranchedag is uitgeroepen tot ‘Tweewielerwinkel van het Jaar 2009’. De winnaar van deze prestigieuze titel krijgt de software en de scanner kosteloos aangeboden door Batavus, IQue en Vendit.
VIA wordt tijdens FietsVak aan belangstellenden gedemonstreerd in de stands van Bikes and more Dealersupport (BG 404), Accentry (BG 500) en Vendit (BG 505).

Reageer op dit artikel