nieuws

Merdina failliet, MERIDA niet!

algemeen

Merdina failliet, MERIDA niet!

BEEKBERGEN – Zojuist is bekend geworden dat het fietsmerk Merdina failliet is. Het sportfietsenmerk MERIDA dus niet.

BEEKBERGEN – Zojuist is bekend geworden dat het fietsmerk Merdina failliet is. Het sportfietsenmerk MERIDA dus niet.

“Dit is zeer verwarrend voor de Merida-dealers”, aldus Peter Koperdraad van Merida Benelux b.v. “Ik wil dan ook benadrukken dat Merida Benelux b.v. niet failliet is, 2008 was zelfs het beste jaar sinds het bestaan van de firma met een verkoop van bijna 31.000 stuks en een hele gezonde winst. We hebben tijdens de Eurobike van medeaandeelhouder Merida Taiwan nog een award ontvangen omdat we tot de top-20 van 73 importeurs van de merken Merida, UMF en Centurion behoren.”

Verwarring
“Het is altijd vervelend als een merk failliet gaat, maar het betreft hier dus Merdina, een klein stads- en trekkingfietsen merk dat o.a. in België werd geproduceerd”, vervolgt Koperdraad. “Wij hebben voldoende voorraad en zijn volop aan het uitleveren, zodat ook 2009 voor zowel de dealers als Merida net zo succesvol zal worden als 2008.”

Volgens een woordvoerder van de Belgische importeur gaat het om Merdina Nederland dat failliet is. Daar wordt echter geen telefoon opgenomen.

Reageer op dit artikel