nieuws

Gekvanfietsen.nl Onderneming van het Jaar

algemeen

Gekvanfietsen.nl Onderneming van het Jaar

ALPHEN A/D RIJN – Gekvanfietsen.nl uit Alphen a/d Rijn is gister tijdens een feestelijke avond uitgeroepen tot Onderneming van het Jaar 2008 van Alphen a/d Rijn. De Alphense fietsenwinkel heeft kans op een tweede titel deze maand, want het is ook een van de drie finalisten in de verkiezing Tweewielerwinkel van het Jaar 2009.

ALPHEN A/D RIJN – Gekvanfietsen.nl uit Alphen a/d Rijn is gister tijdens een feestelijke avond uitgeroepen tot Onderneming van het Jaar 2008 van Alphen a/d Rijn. De Alphense fietsenwinkel heeft kans op een tweede titel deze maand, want het is ook een van de drie finalisten in de verkiezing Tweewielerwinkel van het Jaar 2009.

Voor eigenaar Hans de Bruin en zijn zoon Rik is het een gekkenhuis vandaag. “Je wilt niet weten wat we allemaal al aan mails, taarten, bloemstukken en felicitaties binnen hebben gekregen.” De Bruin geeft toe dat hij best geëmotioneerd was gisteren tijdens de uitreiking. “Het was een bijzonder moment. Je staat daar als retailer tussen allemaal grote bedrijven. Wij vonden het al geweldig dat we tot de laatste drie behoorden, maar als je dan ook nog wint. Helemaal te gek.”

De Alphense ondernemersvereniging is de grootste van het land met zo’n 600 aangesloten ondernemers. Ruim 400 bedrijven brachten hun stem uit, waarvan 46% koos voor Gekvanfietsen.nl. De overwinning was daarmee duidelijk. Jack van Gelder presenteerde de avond. Op de foto ontvangt Hans de Bruin (links) de prijs uit handen van burgemeester Wim de Gelder.

Maatschappelijk actief
De Bruin wordt met recht een maatschappelijk actieve ondernemer genoemd door de jury. Hij doet veel voor de Alphense gemeenschap en is onder meer actief betrokken bij het plaatselijke theater, de voetbalclub, commissies, de business vereniging, Ropa Run en de jaarlijkse Sinterklaasoptocht.

Naast Gekvanfietsen.nl stonden op het podium een herenmodezaak en Computerwacht, een soort wegenwacht voor computers. De Bruin denkt dat Gekvanfietsen.nl is gekozen omdat de winkel passie, durf en doorzettingsvermogen laat zien, met flinke groei als resultaat. “Voor het imago van de tweewielerhandel vind ik dit geweldig. Hiermee ontstijgen we het imago van de fietsenmaker met de vieze handen op de hoek.”

De verkiezing Tweewielerwinkel van het Jaar 2009 ziet hij met veel vertrouwen tegemoet. “Met de titel Onderneming van het Jaar kan mijn jaar niet meer stuk. Maar we kijken ook uit naar de Tweewielerwinkel van het Jaar-verkiezing. Die is een bekroning vanuit het vakgebied. Ik hoop dat de jury kan waarderen dat wij niet achter de kudde aanlopen, maar vanuit onze eigen ‘eigenwijzigheid’ de dingen op een andere manier aanpakken, met goede resultaten.”

Reageer op dit artikel