nieuws

Gazelle Chamonix Innergy bekroond tot Fiets van het Jaar 2009

algemeen

Gazelle Chamonix Innergy bekroond tot Fiets van het Jaar 2009

ROSMALEN – Vandaag is de Gazelle Chamonix Innergy uitgeroepen tot Fiets van het Jaar 2009. De Special Awards werden toegekend aan de Koga Miyata Prominence en de Gazelle Montreux Limited. Staatssecretaris Tineke Huizinga maakte de prijswinnaars bekend.

ROSMALEN – Vandaag is de Gazelle Chamonix Innergy uitgeroepen tot Fiets van het Jaar 2009. De Special Awards werden toegekend aan de Koga Miyata Prominence en de Gazelle Montreux Limited. Staatssecretaris Tineke Huizinga maakte de prijswinnaars bekend.

Gazelle viel dus dubbel in de prijzen in de 22e editie van het Fiets van het Jaarverkiezing. Nooit eerder won Gazelle de felbegeerde titel met een elektrische fiets. De jury was vooral te spreken over de prettige en gelijkmatig aanvoelende trapbekrachtiging.

“De mate van trapbekrachtiging kan op persoonlijke wensen nadien worden ingesteld. Door de toepassing van de elektromotor in de voornaaf kan deze E-bike worden uitgevoerd met een versnellingsnaaf waardoor deze fraaie fiets kan worden voorzien van een gesloten kettingkast. Zeer stijlvol en met een trendy look ontworpen en afgemonteerd met hoogwaardige componenten,” aldus het juryrapport.

Special Awards
De tweede onderscheiding voor Gazelle kwam ten goede aan de Montreux Limited. “De Montreux Limited van Gazelle is een zeer mooie, compleet uitgevoerde stadsfiets voor dagelijks gebruik, die opvalt door zijn fraaie frameconstructie en de in het voorspatbord geïntegreerde fraaie koplamp,” aldus de motivatie van de jury.

Ook Koga Miyata kreeg een Special Award en wel voor de Prominence. Over deze toerfiets zegt het juryrapport het volgende: “De Prominence is een zeer fraai ontworpen en sportieve lichtgewicht toerfiets die een bijzonder comfortabel rijgedrag vertoont. Dat hiertoe het aluminium fietsframe en het bijzondere veringsysteem dat is aangebracht in het balhoofd van de voorvork van de fiets een belangrijke bijdrage levert spreekt vanzelf.”

Reageer op dit artikel