nieuws

Batavus verhoogt productie, maar niet de prijzen

algemeen

Batavus verhoogt productie, maar niet de prijzen

HEERENVEEN – Op basis van een goede orderontvangst heeft Batavus de productiecapaciteit verhoogd om aan de vraag te kunnen voldoen. De fietsfabrikant heeft bovendien kans gezien om alle prijzen te handhaven op het niveau van 2008 dankzij goede afspraken met haar leveranciers.

HEERENVEEN – Op basis van een goede orderontvangst heeft Batavus de productiecapaciteit verhoogd om aan de vraag te kunnen voldoen. De fietsfabrikant heeft bovendien kans gezien om alle prijzen te handhaven op het niveau van 2008 dankzij goede afspraken met haar leveranciers.

Batavus-directeur Rob Beset schrijft het succes op de eerste plaats toe aan de waardering voor en kwaliteit van de fietsen. Hij is van mening dat de dealers dit belonen en de consument graag blijft fietsen. Daarnaast promoten en stimuleren verschillende overheden het gebruik van de fiets.

"Een en ander zien wij vertaald in een gegroeide omzet en een uitstekende orderportefeuille. Mede door de brandstofprijzen en de toenemende aandacht voor milieu en gezondheid, blijken veel consumenten bewuster en vaker voor de fiets te kiezen,"  aldus Beset.

"Door de prijzen voor onze producten niet te verhogen, willen wij vanuit onze positie het goede voorbeeld geven. Zo blijft de prijs van bijvoorbeeld de best verkochte fiets in Neder­land, de Batavus Weekend, gehandhaafd op € 799,-. Dat is onder meer mogelijk omdat wij in het afgelopen jaar prima afspraken hebben gemaakt met toeleve­ranciers van materialen en deelproducten." 

Volgens Beset is de orderportefeuille van Batavus zo goed gevulld dat eind januari in de fabriek wordt overgegaan naar de piekproductie. "Dat is veel eerder dan normaal. Al met al kunnen we spreken van een goede uitgangspositie voor 2009."

Reageer op dit artikel