nieuws

Velo-city doet oproep voor posters

algemeen

Velo-city doet oproep voor posters

BRUSSEL – De voorbereidingen voor de fietsconferentie Velo-city 2009 zijn in volle gang. De volgende editie van dit tweejaarlijkse congres wordt gehouden van 12 tot 15 mei 2009 in Brussel. Thema van de conferentie is ‘Re-cycling cities’ en de geplande sessies gaan over de rol en het potentieel van de fiets in een stedelijke omgeving. Alle deelnemers aan de Velo-city worden opgeroepen hun project, idee of studie op een poster weer te geven.

BRUSSEL – De voorbereidingen voor de fietsconferentie Velo-city 2009 zijn in volle gang. De volgende editie van dit tweejaarlijkse congres wordt gehouden van 12 tot 15 mei 2009 in Brussel. Thema van de conferentie is ‘Re-cycling cities’ en de geplande sessies gaan over de rol en het potentieel van de fiets in een stedelijke omgeving. Alle deelnemers aan de Velo-city worden opgeroepen hun project, idee of studie op een poster weer te geven.

Alle posters worden tijdens de conferentie opgehangen. De deelnemers aan Velo-city 2009 kiezen de drie beste posters, die dan op 15 mei 2009, de slotdag van Velo-city 2009, worden tentoongesteld in het Europees Parlement. Een poster is een aantrekkelijke voorstelling van een project, een idee of een studie. Meer informatie over dit project vindt u op de site van Velo-city.

Vier hoofdlijnen
Aangezien de Velo-city verschillende doelgroepen heeft, focust de conferentie voor 2009 op vier hoofdlijnen.
1.    LEADERS: de benchmarks op het vlak van stedelijk fietsbeleid, ervaringen van de meest belangrijke fietssteden/-regio’s
2.    FOLLOWERS: veelbelovende steden/-regio’s, (fiets-)projecten met een groot potentieel aan fietsgebruik
3.    TOURISM: het katalysatoreffect van toerisme op het dagelijks fietsgebruik
4.    EUROPE: de taken van Europa om fietsen te stimuleren

Deze vier hoofdlijnen weerspiegelen het centrale thema van Velo-city 2009,’Re-Cycling Cities’.

Reageer op dit artikel