nieuws

Valse facturen KvK in omloop

algemeen

Valse facturen KvK in omloop

DEN HAAG – De Kamer van Koophandel en het Steunpunt Acquisitiefraude (SAF) waarschuwen voor zogenoemde nepfacturen van de Kamer van Koophandel. SAF heeft aanwijzingen dat het om zeer grootschalige actie gaat en spreekt over 1,4 miljoen verzonden valse facturen.

DEN HAAG – De Kamer van Koophandel en het Steunpunt Acquisitiefraude (SAF) waarschuwen voor zogenoemde nepfacturen van de Kamer van Koophandel. SAF heeft aanwijzingen dat het om zeer grootschalige actie gaat en spreekt over 1,4 miljoen verzonden valse facturen.

De mailing is afkomstig van Kantoor voor Klanten te Den Haag met een aangehechte acceptgiro van € 149,-. De nepfacturen wekken ten onrechte de indruk dat het gaat om de jaarlijkse bijdrage die ondernemers aan de Kamer van Koophandel betalen. Zo staat op de valse facturen dat de bijdrage is voor vermelding op ‘KvKhandelsregister.nl’. Verder staat op de factuur een logo dat lijkt op dat van de Kamer van Koophandel.

Onderaan staat vermeld dat het hier niet om een factuur gaat, maar om een aanbod. Wie betaalt, doet een opdrachtbevestiging en zit dus vast aan het aanbod. De Kamer van Koophandel heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie van een strafbaar feit.

Wat te doen?
Als u deze factuur ontvangt: betaal hem niet. Op de site van het Steunpunt Acquisitiefraude, www.fraudemeldpunt.nl, kunt u ook een melding doen.
 
Publiceer dit bericht zo snel mogelijk op een voor uw (administratief) personeel bekende en zichtbare plaats. Bijvoorbeeld op een prikbord in de kantine. Dit bericht is niet bedoeld voor uw klanten, maar wel weer zinvol voor uw eventuele boekhouder.

Meer informatie Een voorbeeld van de nepfactuur staat op www.kvk.nl (zoeken op ‘facturen’) en op www.fraudemeldpunt.nl (kijk bij nieuws, rechts op de homepage).

Reageer op dit artikel