nieuws

Rudi van Houts tekent bij Multivan-Merida

algemeen

Rudi van Houts tekent bij Multivan-Merida

BEEKBERGEN – Mountainbiker Rudi van Houts heeft een contract getekend bij Multivan-Merida. De 24-jarige Brabander, onlangs verkozen tot Mountainbiker van het Jaar in Nederland, treedt daarmee toe tot ’s werelds meest succesvolle mountainbiketeam.

BEEKBERGEN – Mountainbiker Rudi van Houts heeft een contract getekend bij Multivan-Merida. De 24-jarige Brabander, onlangs verkozen tot Mountainbiker van het Jaar in Nederland, treedt daarmee toe tot ’s werelds meest succesvolle mountainbiketeam.

Van Houts wordt ploeggenoot van onder andere ex-olympisch en veelvoudig wereldkampioene Gunn-Rita Dahle, alsmede Ralph Näf en José-Antonio Hermida, winnaars van vele wereldbekerwedstrijden en WK-medailles.

Peter Koperdraad van Merida Benelux toonde zich bijzonder verheugd met de komst van Nederlands beste mountainbiker. ,"Voor Merida in de Benelux is dit een geweldige stimulans met het oog op onze ‘road to London 2012’. Rudi van Houts kan nu profiteren van de ervaring van andere topbikers, maar ook van de uitstekende organisatie van het team. Bovendien krijgt hij de kans om zichzelf verder te ontwikkelen en zodoende de aansluiting te vinden met de absolute wereldtop."

Rudi van Houts werd het afgelopen seizoen tweede bij het nationaal kampioenschap, hij eindigde als dertiende bij het EK in Sankt Wendel en hij finishte als twaalfde bij het WK in Val di Sole. Ook nam hij deel aan de Olympische Spelen in Beijing. In 2007 won Van Houts de Tour de France voor mountainbikers, de zogenaamde Tour l’Hexagonal. Rudi van Houts is afkomstig uit Luyksgestel en werd geboren op 16 januari 1984.

Reageer op dit artikel