nieuws

Reed Elsevier ziet af van verkoop Reed Business

algemeen

Reed Elsevier ziet af van verkoop Reed Business

DOETINCHEM – De Brits-Nederlandse uitgever Reed Elsevier haalt tijdschriftentak Reed Business Information per direct uit de verkoop. De verslechterde economische omstandigheden maken een verkoop tegen ‘acceptabele voorwaarden’ onmogelijk.

DOETINCHEM – De Brits-Nederlandse uitgever Reed Elsevier haalt tijdschriftentak Reed Business Information per direct uit de verkoop. De verslechterde economische omstandigheden maken een verkoop tegen ‘acceptabele voorwaarden’ onmogelijk.

Dat heeft het bedrijf woensdagmiddag bekendgemaakt. De wereldwijde economische crisis en moeilijkheden op de kredietmarkten staan de verkoop in de weg. Reed Elsevier maakte in februari bekend de tijdschriftentak te willen verkopen.

Met de verkoop zijn wereldwijd ruim 700 vaktijdschriften gemoeid, waaronder de Nederlandse titels Elsevier, FEM Business en Bizz maar ook de vakbladen Tweewieler en Bike Europe.

Reed Elsevier-topman Davis zei toen dat het bedrijf daarmee minder afhankelijk wil worden van de advertentie-inkomsten. De verkoop moest aanvankelijk 1,3 miljard pond sterling (1,55 miljard euro) opleveren. Maar vanwege de financiële crisis werd dat doel steeds weer bijgesteld.

Eerder deze week circuleerden er berichten dat het Amerikaanse Private Equity-fonds Bain Capital een bod van één milard dollar (770 miljoen euro) wilde uitbrengen op de tijdschriftendivisie. Dat is minder dan de helft van het in februari beoogde bedrag.

Reageer op dit artikel