nieuws

EICMA scheidt fietsen toch weer van gemotoriseerde tweewielers

algemeen

EICMA scheidt fietsen toch weer van gemotoriseerde tweewielers

MILAAN – EICMA-organisator ANCMA heeft ervoor gekozen komend jaar de fietsen op een ander moment te exposeren dan de motoren, bromfietsen en scooters. De fietsbeurs vindt plaats in september, de andere in november.

MILAAN – EICMA-organisator ANCMA heeft ervoor gekozen komend jaar de fietsen op een ander moment te exposeren dan de motoren, bromfietsen en scooters. De fietsbeurs vindt plaats in september, de andere in november.

Omdat september een maand is die per definitie vergeven is van dealershows en vakbeurzen besloot ANCMA in 2007 de fietsbeurs van september te verschuiven naar november, tegelijkertijd met de beurs voor gemotoriseerde tweewielers.

Hoewel deze move de goedkeuring van veel exposanten kon wegdragen, bespeurde de beursorganisatie ook teleurstelling bij een groot aantal exposanten, die van mening waren dat het voor de handel veel beter is om de fietsvakbeurs ergens tussen juni en september te laten plaatsvinden en niet pas in novmeber.

Na een uitvoerige reeks van vergaderingen, enquêtes en gesprekken, is ANCMA tot de conclusie gekomen dat een gecombineerde tentoonstelling onmogelijk aan de verwachtingen van alle exposanten kan voldoen. Daarom is besloten de fietsen weer van de gemotoriseerde tweewielers te scheiden.

De EICMA Bici zal nu gehouden worden van 18 september t/m 21 september 2009, terwijl de EICMA Moto plaats zal vinden van 10 t/m 15 november 2009.

Reageer op dit artikel