nieuws

Merida hoofdsponsor Duchenne Heroes

algemeen

Merida hoofdsponsor Duchenne Heroes

BEEKBERGEN – Duchenne Heroes heeft een nieuwe hoofdsponsor: Merida Benelux BV. Duchenne Heroes is de jaarlijkse, zevendaagse mountainbiketocht van honderd kilometer per dag waarmee geld wordt ingezameld voor onderzoek naar de spierziekte Duchenne.

BEEKBERGEN – Duchenne Heroes heeft een nieuwe hoofdsponsor: Merida Benelux BV. Duchenne Heroes is de jaarlijkse, zevendaagse mountainbiketocht van honderd kilometer per dag waarmee geld wordt ingezameld voor onderzoek naar de spierziekte Duchenne.

Merida Benelux BV is voor Nederland, België en Luxemburg de distributeur van de kwaliteitssportfietsen van Merida en daarmee o.a. al zesvoudig wereldkampioen mountainbiken.

Bert Cocu van Duchenne Heroes is erg blij met de samenwerking met Merida Benelux BV: “Dit merk past heel goed bij het hoogwaardige event dat Duchenne Heroes is. Met de financiële bijdrage van Merida kunnen we bovendien nieuwe activiteiten ontplooien die nog meer opleveren voor onderzoek naar de ziekte van Duchenne.”

Professionaliseren
Onder deze activiteiten valt het verder professionaliseren van het evenement door het gebruik van GPS en het volgen van de teams door middel van trackers. Elk team maakt in 2009 namelijk gebruik van een tracker. Op deze wijze is een team exact en live te volgen op google-earth en kunnen familie, vrienden dagelijks met hun helden meeleven.

Merida-directeur Peter Koperdraad zet zich graag in voor Duchenne Heroes. “Het is een prachtig event dat precies bij ons past en waarbij we de bekendheid van onze highend fietsen verder kunnen vergroten. En onderzoek naar de ziekte van Duchenne is een doel dat ons aan het hart gaat. Merida Benelux BV sponsort niet alleen de tocht zelf. Rondom de tocht gaan we ook een actie opzetten waarbij voor enkele fietsmodellen € 20,- van de opbrengst van elke gekochte Merida fiets naar Duchenne Heroes gaat. Zo koop je een kwaliteitsproduct en steun je een goed doel.”

De inschrijving voor Duchenne Heroes 2009 is al begonnen. Inmiddels hebben zich al 82 mountainbikers aangemeld. Het maximale aantal deelnemers is 400. Duchenne Heroes 2009 wordt gehouden van 13 tot en met 19 september.

Reageer op dit artikel