nieuws

iF Design Award voor Dura-Ace Di2

algemeen

iF Design Award voor Dura-Ace Di2

NUNSPEET – De elektronische versie van de racegroep Dura-Ace, Di2 (Digital Integrated Intelligence), is beloond met de iF Product Design Award 2009. Deze internationale designwedstrijd is een van de meest gerenommeerde competities ter wereld.

NUNSPEET – De elektronische versie van de Shimano racegroep Dura-Ace, Di2 (Digital Integrated Intelligence), is beloond met de iF Product Design Award 2009. Deze internationale designwedstrijd is een van de meest gerenommeerde competities ter wereld.

In de editie 2009 deden 2.808 producten uit 39 landen mee. De 28-koppige internationale jury (zie foto) werd voorgezeten door Fritz Frenkler (f/p design, München). De Dura-Ace D12 (7970 serie) kreeg een award in de categorie Leisure/Lifestyle, op basis van de innovatie, functionaliteit en het design. Dura-Ace D12 (7970 serie) zal vanaf het voorjaar 2009 op de markt komen.

De met een award bekroonde Dura-Ace D12 zal worden tentoongesteld op de iF Design Exhibition vanaf 3 maart 2009 in het Hannover Exhibition Centre. De expositie zal duren tot augustus 2009. Verwacht wordt dat zo’n 300.000 international bezoekers de tentoonstelling zullen bezoeken.

Reageer op dit artikel