nieuws

EICMA 2008 goed voor half miljoen bezoekers

algemeen

EICMA 2008 goed voor half miljoen bezoekers

MILAAN (I) – De 66e editie van de EICMA is vorige week bezocht door circa 500.00 bezoekers. Daarmee evenaarde het evenement de score van vorig jaar, ondanks dat de beurs dit jaar iets kleiner qua omvang was.

MILAAN (I) – De 66e editie van de EICMA is vorige week bezocht door circa 500.000 bezoekers. Daarmee evenaarde het evenement de score van vorig jaar, ondanks dat de beurs dit jaar iets kleiner qua omvang was.

Dit is het gevolg van de Intermot, die in september in Keulen georganiseerd werd. “In vergelijking met vorig jaar hebben we ongeveer 10.000 m² ingeleverd en dat komt vooral omdat veel Chinese producenten er voor kiezen om het ene jaar naar Keulen te gaan en het andere jaar naar Milaan,” legt Costantino Ruggiero, directeur generaal van de EICMA, uit.

Vooralsnog lijken de gevolgen van de financiële crisis aan de tweewielersector voorbij te gaan. Het is voor de beursbezoekers van de EICMA in ieder geval geen reden geweest om weg te blijven. Ook onder exposanten was het een en al positivisme. Die geloven juist eerder dat gemotoriseerde tweewielers nadrukkelijker als efficiënt alternatief voor duurder worden auto’s in beeld zouden kunnen komen.

Verder werd duidelijk dat EICMA-organisator ANCMA serieuze plannen heeft om voor de fietsindustrie een nieuw business-to-business evenement in de zomermaanden te organiseren. Daarmee wil het de kritiek pareren dat november een veel te laat tijdstip is voor de Italiaanse vakhandel. Een beslissing hierover zal de komende maanden genomen worden.

KLIK HIER voor een foto-impressie van de EICMA 2008

Reageer op dit artikel