nieuws

Curana wint prestigieuze DME Award

algemeen

Curana wint prestigieuze DME Award

ROESELARE (België) – Tijdens het recente Cardiff Design Festival (UK) mocht Curana met enige trots de DME Award in ontvangst nemen. De Design Management Europe Award is geen prijs die een specifiek product bekroont. Het is de enige Europese businessprijs voor designbeleid. Deze prestigieuze prijs wil managementteams belonen die getuigen van visie, vakmanschap en leidinggevende kwaliteiten om met succes een designstrategie door te voeren.

ROESELARE (België) – Tijdens het recente Cardiff Design Festival (UK) mocht Curana met enige trots de DME Award in ontvangst nemen. De Design Management Europe Award is geen prijs die een specifiek product bekroont. Het is de enige Europese businessprijs voor designbeleid. Deze prestigieuze prijs wil managementteams belonen die getuigen van visie, vakmanschap en leidinggevende kwaliteiten om met succes een designstrategie door te voeren.

In totaal schreven 203 deelnemers uit 22 Europese landen zich in voor de 7 categorieën van de DME Award 2008. De internationale jury van experts in bedrijfs- en designbeleid vond Curana er met kop en schouders bovenuit steken, en riep het bedrijf uit tot winnaar binnen zijn categorie. Ook waren ze onder de indruk van de inzending van Curana, een poster van 2x1m gemaakt uit hetzelfde materiaal dat wordt gebruikt voor de DVide en CLite producten, en die geïntegreerde, scharnierende pagina’s bevat.

Om vormen
Dirk Vens: “Design is belangrijk voor een innovatief bedrijf als Curana. Maar ook een goed designmanagement is van doorslaggevend belang. Design ontstaat voornamelijk uit inspiratie en creativiteit, maar heeft een stevig innovatiemanagement nodig om de ideeën tot succesvolle producten om te vormen en om ze succesvol in de markt te zetten.”

Curana is een derde generatie familiebedrijf, dat rond de eeuwwisseling een compleet andere richting uitging door van productiegedreven bedrijf te evolueren naar een productgedreven onderneming. Deze strategische beslissing heeft er toe geleid dat de omzet van Curana op 6 jaar tijd verviervoudigde, en dat het bedrijf strategisch ontwikkelingspartner werd van de Europese fietsfabrikanten. Het productportfolio groeit erg snel en bevat inmiddels naast spatborden en bagagedragers ook kettingschermen, jasbeschermers, spatlappen, … .

Meer prijzen
Curana viel dit jaar al meerder keren in de prijzen.
In het voorjaar werd de verpakking van de DVide spatborden bekroond met een IF Packaging Award. Hetzelfde product DVide kreeg een Eervolle Vermelding op de Design@Work Awards, de eerste Belgische Design Award.
Op de Eurobike tenslotte werden maar liefst twee Curana-producten bekroond met een Eurobike Award: een jasbeschermer die Curana ontwikkelde voor Batavus en de nieuwe lijn super lichtgewicht producten CLite (spatborden en kettingschermen).

Daarnaast werd Curana onlangs uitgekozen als een van de ambassadeurs van het Belgian Design Forum, een initiatief van Design Vlaanderen. Via deze bedrijven wil de Vlaamse overheid aantonen dat goed design, geïntegreerd in de bedrijfsstrategie tot op topmanagementniveau, tot betere bedrijfsresultaten leidt.

Reageer op dit artikel