nieuws

X-Bionic Fennec Poloshirt

algemeen

X-Bionic Fennec Poloshirt

Sporters gebruiken ongeveer 97% van hun energie voor afkoeling. Met dit gegeven als uitgangspunt, ontwierp X-Bonic het nieuwe Fennec poloshirt. De focus lag hierbij op verkoeling en hiervoor werden in één shirt vier revolutionaire technologieën gecombineerd.

Sporters gebruiken ongeveer 97% van hun energie voor afkoeling. Met dit gegeven als uitgangspunt, ontwierp X-Bonic het nieuwe Fennec poloshirt. De focus lag hierbij op verkoeling en hiervoor werden in één shirt vier revolutionaire technologieën gecombineerd.

Het Fennec poloshirt is gebaseerd op de woestijnvos: de structuur en de bleke, zilveren kleur van zijn vacht reflecteert warmte. Om zichzelf te beschermen tegen oververhitting, voert de vos overvloedige warmte af via zijn oren, welke groot zijn in verhouding tot de rest van zijn lichaam. X-Bionic heeft dit systeem geoptimaliseerd en geïmplementeerd in het Fennec poloshirt: het exclusieve XITANIT™ materiaal reflecteert de warmtestraling van de zon en de omgeving en voert overvloedige warmte af via de buitenkant.

De technologieën
Zoals eerder gezegd worden in het Fennec poloshirt vier technologieën gecombineerd. Het poloshirt is gemaakt van het nieuwe en exclusieve XITANIT™ materiaal, wat warmte van de zon en de omgeving reflecteert. Het glanzende materiaal werkt als een warmte-schild, dat hitte buiten houdt en voor verkoeling aan de binnenkant zorgt. Hét voordeel is, dat warmte die niet door het lichaam geabsorbeerd wordt, ook niet afgekoeld hoeft te worden! Het XITANIT™ materiaal is tevens een uitstekende geleider voor het afvoeren van overtollige warmte.

De speciale breistructuur en het gepatenteerde 3D BionicSphere systeem op de borst en de rug verdeelt het zweet evenredig over het lichaam, zodat het kan verdampen en het lichaam kan afkoelen. De afkoeling is snel en effectief, door middel van luchtcirculatie in de actieve zones, zonder dat je het koud krijgt. Het gevolg is dat er minder energie gebruikt wordt voor afkoeling en dat de prestaties gehandhaafd blijven, zelfs tijdens intensieve lichamelijke inspanningen. De isolatie heeft effect, doordat je minder zweet produceert wanneer je rust. Verder beschikt het Fennec poloshirt over het micro-active Heatpipe systeem. Vochtige warme lucht wordt door kleine kanaaltjes geleid, waar het verdampt en weer terugkomt naar het gekoelde lichaam. Letterlijk elke druppel zweet wordt gebruikt om het lichaam af te koelen.

Het Fennec poloshirt is een ideaal multi-functionele shirt voor elk type sport. Het gepatenteerde SkinNODOR® materiaal gaat verspreiding van bacteriën en een nare geur tegen.

Reageer op dit artikel