nieuws

WWF-richtlijnen voor Bike Parks

algemeen

WWF-richtlijnen voor Bike Parks

MONACO – Kona zet over de hele wereld nieuwe Bike Parks op. Voor 2009 staan er vijf nieuw te openen Kona Bike Parks op de agenda, bovenop de 21 die er al zijn. Samen met het WWF (World Wide Fund for Nature) waar Kona een partnership mee is aangegaan, is een initiatief ontwikkeld om milieurichtlijnen voor Bike Parks vast te leggen.

MONACO – Kona zet over de hele wereld nieuwe Bike Parks op. Voor 2009 staan er vijf nieuw te openen Kona Bike Parks op de agenda, bovenop de 21 die er al zijn. Samen met het WWF (World Wide Fund for Nature) waar Kona een partnership mee is aangegaan, is een initiatief ontwikkeld om milieurichtlijnen voor Bike Parks vast te leggen.

De meeste Kona Bike Parks liggen in de bergen, waar gedurende de zomer veel flora en fauna opbloeit. Om deze kwetsbare natuur te beschermen, zijn de nieuwe richtlijnen gemaakt in samenwerking en met goedkeuring van het WWF. Deze worden gratis ter beschikking gesteld door Kona voor organisaties die een eigen Bike Park willen aanleggen.

Gaël Leopold van WWF International benadrukt de duurzaamheid van Bike Parks. “Bike Parks worden steeds veelvuldige, om een behoefte van het publiek in te vullen. Ze hebben grote impact op de omgeving, vergelijkbaar met die van skigebieden. WWF heeft met Kona samengewerkt aan richtlijnen om de ecologische voetafdruk van deze Bike Parks zoveel mogelijk te reduceren en te waarborgen dat deze natuurgebieden beschikbaar en min of meer onaangetast zullen blijven voor de komende generaties.” Een nobel uitgangspunt.

Reageer op dit artikel