nieuws

Van der Veer Designers en Gazelle winnen Dutch Design Award

algemeen

Van der Veer Designers en Gazelle winnen Dutch Design Award

EINDHOVEN – Tijdens de opening van de Dutch Design Week in Eindhoven werd afgelopen zaterdag het ontwerp van de Gazelle Cabby geëerd met een Dutch Design Award in de categorie Mobiliteit, waarin ook de Koga Miyata Kimera en de Henra Paardentrailer genomineerd waren.

EINDHOVEN – Tijdens de opening van de Dutch Design Week in Eindhoven werd afgelopen zaterdag het ontwerp van de Gazelle Cabby geëerd met een Dutch Design Award in de categorie Mobiliteit, waarin ook de Koga Miyata Kimera en de Henra Paardentrailer genomineerd waren.
Hiddo Visser, hoofd van de ontwikkelingsafdeling van Gazelle en Peter van der Veer namen de prijs in ontvangst van Astrid Joosten die namens juryvoorzitter Alexander Rinnooy Kan lovende woorden over de innovatieve vouwbare bakfiets sprak.
“Lichtgewicht bakfiets met vouwbare en afneembare bak. Geschikt voor vervoer van twee kinderen op een bankje plus een mogelijkheid voor een kind in een Maxi cosi. Doordat de bak opvouwbaar is, kan de bakfiets gemakkelijker gestald worden. De fiets is ongeveer 2,5 meter lang, 30 kg. zwaar en blijkt in de praktijk verrassend licht te fietsen,” aldus de jury.
Ambitie van de Dutch Design Awards is hét beste Nederlands ontwerp te waarderen en presenteren. Door de nieuwe opzet met, naast eigen inzendingen, het actief scouten door vakmensen uit de designwereld is het beoogde kwaliteitsniveau bereikt. De toenemende, internationale aandacht voor Dutch Design was aanleiding om deze nieuwe weg in te slaan.

De winnaars en genomineerden van de Dutch Design Awards 2008 krijgen allemaal een welverdiende plek in de speciale tentoonstelling en in de catalogus. De expositie is gedurende de Dutch Design Week van 18 oktober tot en met 26 oktober te bewonderen in het Brainport Greenhouse op het Stadhuisplein in Eindhoven. In december is deze te zien tijdens de Business of Design Week in Hong Kong.

Reageer op dit artikel