nieuws

Gazelle opent Michael Boogerd productiebaan

algemeen

Gazelle opent Michael Boogerd productiebaan

DIEREN – Vanochtend is op feestelijke wijze een nieuwe productiebaan bij Gazelle geopend in aanwezigheid van Michael Boogerd, naar wie de u-vormige unit vernoemd is. Na maanden voorbereiding en weken van testen kiest Gazelle voor een nieuwe productiemethode, die nu al bewezen heeft veel efficiënter te zijn.

DIEREN – Vanochtend is op feestelijke wijze een nieuwe productiebaan bij Gazelle geopend in aanwezigheid van Michael Boogerd, naar wie de u-vormige unit vernoemd is. Na maanden voorbereiding en weken van testen kiest Gazelle voor een nieuwe productiemethode, die nu al bewezen heeft veel efficiënter te zijn.

Gazelle-CEO Bert Piëst zei ten overstaan van pers, dealers en medewerkers dat Gazelle goed op koers ligt. Ook financieel. “In de eerste drie kwartalen hebben we het resultaat van heel 2007 al overtroffen,” aldus Piëst. “En dan hebben we nog een paar maanden te gaan.”
Volgens de directeur is het succes voor een belangrijk deel te wijten aan het verkoopsucces van elektrisch aangedreven Orange Innergy, die alle ingeschatte ver overtroffen heeft en Gazelle tijdelijk voor een luxeprobleem stelde.

Eén van de manier om levertijden in te korten is kiezen voor uitgekiende productiemethoden. Kritisch kijken naar de gangbare manier van werken heeft ertoe geleid dat maximaal 29 productiemedewerkers nu veel efficiënter aan een u-vormige productiebaan kunnen werken, die in de zomermaanden neergezet is. Het logistieke systeem is zodanig aangepast dat de medewerkers alle te monteren componenten achter zich binnen handbereik hebben. Uit de eerste ervaringen is gebleken dat deze manier van werken een significante efficiencyslag teweeg brengt.

De nieuwe productiebaan is vernoemd naar ex-wielrenner Michael Boogerd. De productiemedewerkers mochten een naam van een fameuze wielrenner verzinnen en kwamen bijna unaniem met Boogerd op de proppen. Ter gelegenheid van de opening was de renner aanwezig en monteerde voor de show nog een paar zadelpennen.

Reageer op dit artikel