nieuws

Nieuwe langeafstandband van Schwalbe

algemeen

Nieuwe langeafstandband van Schwalbe

Twee nieuwe kilometervreters verrijken de nu 10 koppen tellende Marathon familie. Beiden zijn waardige opvolgers van de globetrotters Marathon XR: de High Tech vouwband Marathon Extreme en de Marathon Plus Tour met een massieve ‘onplatbaar’-techniek.

Twee nieuwe kilometervreters verrijken de nu 10 koppen tellende  Marathon familie. Beiden zijn waardige opvolgers van de globetrotters Marathon XR: de High Tech vouwband Marathon Extreme en de Marathon Plus Tour met een massieve ‘onplatbaar’-techniek.

Het profiel van de Marathon Extreme is al veelzeggend. Klaar voor grote expedities maar ook voor de gewone tochten. Toch rolt hij daarbij aangenaam licht. Schwalbe rustte deze band uit met alle technische finesses uit zijn Evolution-serie, zoals de Snakeskin. Een over de buitenste laag van de zijwand aangebrachte slangenhuid beschermt de schouder en de zijwand van de band  tegen scherpe stenen en scherven. Daarbij maakt deze beschermlaag een lichte maar tegelijkertijd extreem robuuste bandopbouw mogelijk.
De High Density anti-leklaag beschermt tegen doorsteken en waarborgt dat met een extra laag uit kleine keramische deeltjes.

Voor deze highend banden past Schwalbe Triple Nano toe. Het verenigt drie rubbermengsels en positioneert ze daar waar ze het best tot hun recht komen: allround eigenschappen in het centrum van het loopvlak, daaronder het extreem licht lopende Basic compound en aan de zijwanden het gripvaste Schouder compound. Bij de Marathon Extreme zorgt het ook op een natte weg voor een uitmuntende grip – maar tevens voor een geringe rolweerstand en een opmerkelijk hoog kilometrage.

Onplatbaar op wereldreis
Nog onverwoestbaarder is de Maraton Plus Tour met de gepatenteerde onplatbaar-techniek. Zijn SmartGuard anti-leklaag, uit een hoogelastisch speciaal caoutchouc, is bijzonder sterk en biedt ingereden voorwerpen voortdurende weerstand. Zelfs een punaise kan de beschermlaag niet doordringen.
De Marathon Extreme en de Marathon Plus Tour zijn vanaf 2009 in de fietsvakhandel verkrijgbaar en kosten respectievelijk  48,90 Euro voor de Marathon Extreme en 32,90 Euro voor Marathon Plus Tour.

Reageer op dit artikel