nieuws

Verzuimapplicatie

algemeen

DELFT – Mkbasics.nl komt met een nieuwe verzuimapplicatie Up-to-date. Het elektronische meldsysteem biedt MKB bedrijven ondersteuning in de administratieve werkzaamheden en activiteiten tijdens de begeleiding van verzuimende werknemers.

Verzuimapplicatie

DELFT – Mkbasics.nl komt met een nieuwe verzuimapplicatie Up-to-date. Het elektronische meldsysteem biedt MKB bedrijven ondersteuning in de administratieve werkzaamheden en activiteiten tijdens de begeleiding van verzuimende werknemers.
 
De verzuimapplicatie gaat verder dan het doen van ziek- en herstelmeldingen. Zo worden bijvoorbeeld bij een melding van verzuim automatisch de salarisdoorbetaling of eventuele uitkeringen berekend en afgehandeld. Daarnaast geeft het systeem pro-actief per mail meldingen over uit te voeren acties, ook op gebied van bijvoorbeeld te nemen arbomaatregelen.
 
Eli Smit, directeur mkbasics.nl: “Met de nieuwe webapplicatie Up-to-date zijn werkgevers minder tijd kwijt aan verzuimcontrole. Daarnaast voorkomt het dat werkgevers geen acties, zeker de wettelijk bepaalde, vergeten. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan de wettelijke verplichtingen die de Wet Verbetering Poortwachter op gebied van verzuimadministratie van een ondernemer vraagt. Met Up-to-date zijn we nog meer in staat om snel elektronisch te schakelen. De werkgever en onze case managers en verzuimconsulenten werken in hetzelfde dossier. Het medisch dossier van de werknemer is volledig afgesloten en alleen toegankelijk voor de bedrijfsarts.”
 
Over Mkbasics.nl
Mkbasics.nl is een dochterbedrijf van de Arbo Unie, de grootste onafhankelijke Arbo-dienstverlener van Nederland. Waar de Arbo Unie zich richt op grote bedrijven, richt Mkbasics.nl zich uitsluitend op het midden- en kleinbedrijf (1 tot 100 werknemers) en zelfstandig ondernemers (ZZP). Mkbasics.nl biedt het MKB advies en dienstverlening op gebied van ondernemerszaken en op personele zaken, waaronder arbodienstverlening. De kernorganisatie is verdeeld over 4 verschillende vestigingen in Nederland, met het hoofdkantoor in Delft. Daarnaast wordt waar nodig gebruik gemaakt van Arbo Unie expertise en van lokaties in de buurt van de mkbasics.nl-klanten. De organisatie werkt landelijk voor zowel individuele ondernemingen als voor branches.
 

Reageer op dit artikel