nieuws

Raboploeg op Giant

algemeen

Raboploeg op Giant

LELYSTAD – Het Rabobank team gaat met ingang van seizoen 2009 op Giant fietsen rijden. Als officiële sponsor van Rabobank zal Giant fietsen beschikbaar stellen voor het team dat onder meer drievoudig wereldkampioen Oscar Freire, tweevoudig winnaar van de Vuelta Denis Menchov en de regerend wereldkampioen cyclocross Lars Boom binnen de gelederen heeft. Het team reed op Colnago.

LELYSTAD – Het Rabobank team gaat met ingang van seizoen 2009 op Giant fietsen rijden. Als officiële sponsor van Rabobank zal Giant fietsen beschikbaar stellen voor het team dat onder meer drievoudig wereldkampioen Oscar Freire, tweevoudig winnaar van de Vuelta Denis Menchov en de regerend wereldkampioen cyclocross Lars Boom binnen de gelederen heeft. Het team reed op Colnago.

Het tweejarige contract met Rabobank behelst drie aparte teams. Een internationaal profwielrenteam, een ontwikkelingsteam voor renners onder de 23 en een professioneel cyclocross team. Het Rabobank team is een van de oudste profteams in het rijden op de weg. Het is opgericht in 1984 en heeft sindsdien aan elke Tour de France deelgenomen. De afgelopen 12 jaar met succes en goed voor 9 wereldtitels en meer dan 20 Tour de France podiumplekken.

Tony Lo, CEO Giant, is verheugd over de samenwerking. “We zijn content dat Rabobank heeft gekozen voor Giant. Het past goed, twee ondernemingen die zich beide al jarenlang bezighouden met wedstrijdfietsen.”

Met de keus voor Giant neemt de Raboploeg na 13 jaar afscheid van Colnago. Een samenwerking waar overigens met tevredenheid op wordt teruggekeken door Harold Knebel, directeur van de Rabo Cycling Teams.

Reageer op dit artikel