nieuws

Lehman Brothers neemt minderheidsbelang in SRAM

algemeen

Lehman Brothers neemt minderheidsbelang in SRAM

AMERSFOORT – SRAM is een samenwerkingsverband aangegaan met Lehman Brothers Merchant Banking (LBMB), een van de zeven acquisitie klassen in Lehman Brothers’ wereldwijde private equity business.

AMERSFOORT – SRAM is een samenwerkingsverband aangegaan met Lehman Brothers Merchant Banking (LBMB), een (van de zeven) acquisitie klasse in Lehman Brothers’ wereldwijde private equity business.

Dit partnership is het resultaat van SRAM’s zoektocht naar investeerders, om de continue groei in de wereldwijde fietscomponenten industrie te ondersteunen. LBMB zal een minderheidsbelang in SRAM krijgen.

“Het SRAM-team heeft een goede job gedaan door over de hele wereld een organisatie op te zetten in een geweldige industrie,”  zeg SRAM-directeur Stan Day (foto). “We hebben nu een schaalgrootte bereikt, waarbij we geloven dat het verstandig is om een deskundige institutionele investeerder aan onze aandeelhouders toe te voegen. We zijn dan ook zeer verheugd dat LBMB haar kapitaal en expertise aan SRAM toevertrouwt.”

In combinatie met deze transactie richt The Company het SRAM Cycling Advocay Fund op. Dit fonds zal in de VS, Europa en het Verre Oosten initiatieven ondersteunen inzake politieke onderwerpen, die betrekking hebben op fiets infrastructuur en de fietsindustrie. Deze fondsen betalen ongeveer $ 2 miljoen gedurende vijf jaar uit.

SRAM zal advies inwinnen bij leidende industriële associaties, zoals Bikes Belong, over voorgestelde evaluaties en fondsverdeling. De verwachting is dat het aantal aanvragen in november groot zal zijn.

 “Fietsen zijn een constructieve en recreatieve oplossing. Overal herkennen overheden hun waarde met betrekking tot verkeerscongestie, milieubescherming, gezondheidspromotie en hoge brandstofprijzen. Het SRAM Cycling Advocay Fund ondersteunt initiatieven die gericht zijn op fietsinfrastructuur,”  aldus Day.

Naar verwachting zal de samenwerking medio september bekrachtigd worden.

Reageer op dit artikel