nieuws

Winst Accell Group stijgt met 20%

algemeen

Winst Accell Group stijgt met 20%

HEERENVEEN – Accell Group N.V. heeft in de eerste helft van 2008 een verdere groei van omzet en resultaat gerealiseerd. Door een goede verkoop van fietsen in het hogere segment van de markt en de overname van Ghost Mountainbikes steeg de omzet in totaal met 11% naar 306 miljoen. Autonoom bedroeg de omzetgroei 6% (eerste helft 2007: 10%).

HEERENVEEN – Accell Group N.V. heeft in de eerste helft van 2008 een verdere groei van omzet en resultaat gerealiseerd. Door een goede verkoop van fietsen in het hogere segment van de markt en de overname van Ghost Mountainbikes steeg de omzet in totaal met 11% naar 306 miljoen. Autonoom bedroeg de omzetgroei 6% (eerste helft 2007: 10%).

Door een verbeterde productmix steeg de nettowinst uit gewone bedrijfsuitoefening met 20% naar  19,3 miljoen (1e helft 2007:  16,1 miljoen). René Takens, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Accell Group: “In het eerste halfjaar hebben we een goede autonome groei gerealiseerd, te meer omdat de eerste helft van vorig jaar erg sterk was door het uitzonderlijke weer. Vooral fietsen in het hogere segment, zoals de elektrische fiets en sportieve fietsen stonden het afgelopen halfjaar in de belangstelling, mede waardoor de operationele marge is toegenomen tot 9,9%. In veel Europese landen waaronder met name Duitsland en Frankrijk zagen we onze verkoop van fietsen toenemen. We profiteren daarbij van duurzame maatschappelijke trends op het gebied van gezondheid, milieu en recreatie. Ook geeft de aanzienlijk gestegen olieprijs een impuls aan consumenten om op zoek te gaan naar alternatieve vormen van vervoer. Voor heel 2008 verwachten we een hogere omzet en een stijging van de nettowinst uit gewone bedrijfsuitoefening met circa 10%.”

Belangrijkste ontwikkelingen 1e helft 2008
In de eerste helft van 2008 zijn de omzet en het resultaat van Accell Group opnieuw gestegen. Deze toename was toe te rekenen aan een stijging van de verkopen van fietsen, fietsonderdelen en –accessoires. Accell Group blijft daarbij ook profiteren van de aanhoudende vraag naar elektrische fietsen, zowel in Nederland als in de rest van Europa. De omzet in het relatief kleinschalige segment fitness (6% van de groepsomzet) bleef het afgelopen halfjaar achter bij de verwachtingen.

Reageer op dit artikel