nieuws

Tenneco neemt Marzocchi over

algemeen

Tenneco neemt Marzocchi over

LAKE FOREST (USA) – Het Italiaanse merk Marzocchi, leverancier van veringsystemen, zal worden overgenomen door het Amerikaanse Tenneco Inc. Op15 juli 2008 werd met deze aankondiging de eerste stap gezet in het overnameproces.

LAKE FOREST (USA) – Het Italiaanse merk Marzocchi, leverancier van veringsystemen, zal worden overgenomen door het Amerikaanse Tenneco Inc. Op15 juli 2008 werd met deze aankondiging de eerste stap gezet in het overnameproces.

De definitieve afronding van de overname van Gruppo Marzocchi’s veringsystemenonderdeel hangt af van een aantal factoren en de wettelijk vereiste raadpleging van de Marzocchi werknemers. Hiermee is direct begonnen.

Met de overname neemt Tenneco ook de schuld over van Marzocchi’s veringsystemenonderdeel, die op 30 april 2008 ongeveer 15 miljoen US dollars bedroeg.

De overname zal naar verwachting leiden tot synergetische voordelen, waarbij beide bedrijven gebruikmaken van elkaar kennis op het gebied van vorken, schokbrekers en elastomeren voor fietsen en andere voertuigen.

Tenneco heeft in Lake Forest, Illinois, haar hoofdkwartier. Wereldwijd werken er 21.000 werknemers. Tenneco is daarmee een van ’s werelds grootste  ontwikkelaars, producenten en marketeers van uitlaten en onderdelen voor (on)gemotoriseerde voertuigen OEM en voor de after market.

Reageer op dit artikel