nieuws

Jan Janssen gefeliciteerd

algemeen

Jan Janssen gefeliciteerd

DOETINCHEM – Vandaag is het precies 40 jaar geleden dat Jan Janssen als eerste Nederlander de Tour de France won. Op 21 juli 1968 besliste hij in een afsuitende tijdrit de Tour in zijn voordeel. Alleen Joop Zoetemelk wist na Jan Janssen nog een keer de Tour te winnen.

DOETINCHEM – Vandaag is het precies 40 jaar geleden dat Jan Janssen als eerste Nederlander de Tour de France won. Op 21 juli 1968 besliste hij in een afsuitende tijdrit de Tour in zijn voordeel. Alleen Joop Zoetemelk wist na Jan Janssen nog een keer de Tour te winnen.

Als wielrenner is Jan Janssen veel meer geweest dan eerste Nederlandse winnaar van de Tour de France. Hij was wereldkampioen, won klassiekers als Parijs-Roubaix en Bourdeaux-Parijs. Verder won hij de Ronde van Spanje en Parijs-Nice. In wielerminnend Frankrijk geldt hij als een van de grote helden van de wielerhistorie en wordt zijn naam genoemd in één adem met die van Bartali, Coppi en Merckx.

Om dit jubileum te vieren is er dit jaar een toertocht georganiseerd die de route volgt van de Tour van 1968. De Tour de Jan Janssen is gestart op 24 juni 2008 in Breda en eindigt vandaag in Parijs. Tourwinnaar Jan Janssen is bij de finish aanwezig.

Na zijn actieve wielercarrière is Jan Janssen in 1972 met zijn eigen wielermerk begonnen. Net als op de fiets streeft hij ook met deze activiteit naar het allerhoogste. Hij merkte al snel dat er een markt bestaat van echt kritische consumenten die alleen met het allerbeste genoegen nemen en bovendien op zoek zijn naar een fiets die naadloos aansluit bij hun eigen identiteit en gebruiksbehoefte. Speciaal voor deze markt is het Jan Janssen Personal Options concept ontwikkeld. Hierbij bepaalt de consument zelf hoe zijn fiets er uitziet.

Reageer op dit artikel