nieuws

Site Polar toont live fysieke gesteldheid renners

algemeen

Site Polar toont live fysieke gesteldheid renners

ALMERE – Polar gaat tijdens de Tour de France en de Ronde van Spanje via de website www.polarcycling.com de hartslag, snelheid, hoogte en locatie in real-time weergeven van de door de bezoeker geselecteerde renner. Zo krijgt men een exclusieve kijk op de fysieke eisen die elke etappe van deze twee grote rondes aan de renners stelt.

ALMERE – Polar gaat tijdens de Tour de France en de Ronde van Spanje via de website www.polarcycling.com de hartslag, snelheid, hoogte en locatie in real-time weergeven van de door de bezoeker geselecteerde renner. Zo krijgt men een exclusieve kijk op de fysieke eisen die elke etappe van deze twee grote rondes aan de renners stelt.

Het ‘live’ telemetrie systeem van Polar, dat momenteel al wereldwijd gebruikt wordt door verschillende televisie- en radiozenders, geeft een extra dimensie aan het plezier dat je als toeschouwer beleeft wanneer je een wedstrijd volgt. Door de hartslag van de renners te leren lezen en begrijpen, krijg je inzicht in het effect dat de etappe heeft op hun uithoudingsvermogen en prestaties. Op www.polarcycling.com zie je wanneer een renner zich inhoudt of voluit gaat, en kun je dus ook voorspellen of een renner zich voorbereidt op een sterke prestatie de volgende dag. Dankzij Google Earth beschik je op de site bovendien over satelietbeelden en 3D-kaarten die je een duidelijk beeld geven de positie van de renners en het relief van de etappe.
Polar is dit jaar opnieuw de officiële leverancier van hartslagmeters voor elf topteams die in de Tour en de Vuelta strijden om de winnaarstrui.

Reageer op dit artikel