nieuws

Al ruim 3 miljoen voor KWF Kankerbestrijding

algemeen

Al ruim 3 miljoen voor KWF Kankerbestrijding

ALPE D’HUEZ – De fietsactie Alpe d’HuZes 2008 heeft een nieuw recordbedrag van € 3.058.205,28 opgehaald voor KWF Kankerbestrijding. Hiermee is de doelstelling om dit jaar de 3 miljoen euro te passeren, nu al bereikt.

ALPE D’HUEZ – De fietsactie Alpe d’HuZes 2008 heeft een nieuw recordbedrag van € 3.058.205,28 opgehaald voor KWF Kankerbestrijding. Hiermee is de doelstelling om dit jaar de 3 miljoen euro te passeren, nu al bereikt.

Vandaag, 5 juni, fietsen ongeveer 500 wielrenners uit het gehele land zes, zeven of acht maal de Franse alp op voor het goede doel. Vorig jaar bracht de actie ruim 1 miljoen euro op. Het geld gaat voor 100% naar revalidatieonderzoek voor kankerpatiënten.

Doelstelling van de derde editie van Alpe d’HuZes was het bedrag van 2007 te verdriedubbelen. Ambassadeur van Alpe d’HuZes en kankerpatiënt Peter Kapitein: “Drie miljoen euro is een overweldigend resultaat. We hebben nu al onze doelstelling bereikt, en hebben nog even de tijd voordat het definitieve eindbedrag op 6 oktober in Amsterdam wordt overgedragen aan KWF Kankerbestrijding. Ik ben erg trots op het enthousiasme en de inzet van alle deelnemers. Deze dag staat in het teken van fietsen en doorzetten, en ik ben benieuwd hoe vaak iedereen de berg op komt. Het is opnieuw een schitterende uitdaging en met de goede organisatie nu al een geslaagd evenement.“

Anti-strijkstokbeleid’
Het ingezamelde geld gaat door het ‘anti-strijkstokbeleid’ van de organisatie voor 100% naar onderzoek. De organisatie maakt dus geen kosten, betaalt geen eigen medewerkers en betaalt niet voor diensten. Alpe d’HuZes streeft ernaar om onder andere concrete revalidatieprogramma’s te ontwikkelen voor het verbeteren van de conditie van kankerpatiënten door sportieve activiteiten, zodat zij tijdens en na hun ziekte beter kunnen functioneren. Dit staat in directe verbinding met de missie: lichamelijke activiteit kan bijdragen aan een betere kwaliteit van leven van kankerpatiënten. De stichting werkt voor dit unieke programma nauw samen met o.a. KWF Kankerbestrijding, VU Medisch Centrum, AMC, het NKI-AVL en het Telematica Instituut.

BN-ers
Onder de kleurrijke deelnemers is ook een groot aantal kankerpatiënten, gehandicapten en bekende sporters. Zo fietsen schaatsers Jan Bos en Gretha Smit mee en is wielrenlegende Hennie Kuiper (tweevoudig etappewinnaar op de Alpe d’Huez) van de partij. Oud-Olympiërs Jessica Gal, (judo), Marko Koers (atletiek), Stephan van den Berg (windsurfen), Fausto de Marreiros (schaatsen) en Leo Peelen (baanwielrennen, zilver in Seoul) proberen vandaag ook zo vaak mogelijk de Alpe d’Huez te bedwingen. De gesponsorde shirts die de Alpe d’HuZes renners dragen, zijn gesigneerd door oud-wielrenners Joop Zoetemelk en Jan Janssen. Ze volgen daarmee Lance Armstrong en Eddy Merckx op.

Stichting Alpe d’HuZes heeft de steun van veel vooraanstaande personen zoals Erica Terpstra (NOC*NSF), Nout Wellink (DNB), Gerard Kleisterlee (Philips), Joop Alberda (NL Coach), Cor Stutterheim (CMG), Joop Zoetemelk (oud-tourwinnaar), Bob Pinedo (Hoogleraar VU Medisch Centrum), Dries van Agt (oud-premier) en Eddy Merckx (Beste wielrenner aller tijden).
 

Wilt u meer weten over Alpe D’HuZes? Kijk dan op www.opgevenisgeenoptie.nl  
 

Reageer op dit artikel