nieuws

Shimano op winst

algemeen

Shimano op winst

NUNSPEET/OSAKA – In het eerste kwartaal van 2008 heeft Shimano wereldwijd een omzetgroei van 15,9% gerealiseerd ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2007. Het positieve cijfer is te danken aan de groei in het segment fietscomponenten.

NUNSPEET/OSAKA – In het eerste kwartaal van 2008 heeft Shimano wereldwijd een omzetgroei van 15,9% gerealiseerd ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2007. Het positieve cijfer is te danken aan de groei in het segment fietscomponenten.

In de markt voor vissportproducten scoorde Shimano qua verkoopresultaten zelfs een kleine min, namelijk 1,2%. Die wordt ruimschoots goedgemaakt door de resultaten voor de fietscomponenten, waar de verkoopresultaten met 21,9% zijn gegroeid.

Als voornaamste reden voor de stijgende verkoop ziet Shimano het groeiende bewustzijn bij de consument voor de fiets als een milieuvriendelijk vervoermiddel dat bovendien goed is voor de gezondheid. In Europa groeide de verkoop met name in het midden- en hoge segment, in andere delen van de wereld vooral in het middensegment.

Shimano verwacht voor de rest van 2008 dat de groei voor het onderdeel fietscomponenten zich zal voortzetten.

Reageer op dit artikel