nieuws

Gilde ontkent verkoopgeruchten Gazelle

algemeen

Gilde ontkent verkoopgeruchten Gazelle

UTRECHT – In de fietsenbranche gonst het momenteel van de geruchten rondom Gazelle, waarbij vooral de vraag centraal staat of de fietsenfabrikant wel of niet te koop staat. In een interview met Tweewieler, elders in deze uitgave, ontkent de nieuwe CEO Bert Piëst ten stelligste dat eigenaar Gilde Investments van Gazelle af wil. Hij krijgt bijval van aandeelhouder Gilde.

UTRECHT – In de fietsenbranche gonst het momenteel van de geruchten rondom Gazelle, waarbij vooral de vraag centraal staat of de fietsenfabrikant wel of niet te koop staat. In een interview met Tweewieler, in de komende uitgave, ontkent de nieuwe CEO Bert Piëst ten stelligste dat eigenaar Gilde Buy-Out Fund II van Gazelle af wil. Hij krijgt bijval van de aandeelhouder.

In juli 2001 werd Koninklijke Gazelle van Derby Cycle Corporation overgenomen door Gilde Buy-Out Fund II. Met de overname was destijds een bedrag van 142,5 miljoen euro gemoeid. Naar verluidt zou Gilde daarvan 50 miljoen voor z’n rekening genomen hebben en de rest van de investering is betaald door een consortium van een aantal banken.

Na het recente aftreden van CEO Ruud Sjamaar is Bert Piëst begonnen met een kostenbesparende operatie, die onder andere resulteerde in een aantal ontslagen of niet verlengde tijdelijke contracten.

In een interview met Tweewieler stelt Piëst onomwonden dat verkoop van Gazelle niet aan de orde is. Toch zingen hardnekkige geruchten rond dat het tegendeel waar zou zijn. Gilde zou al in gesprek zijn met diverse partijen. Navraag bij een aantal van die partijen leverde louter en alleen ontkennende antwoorden op.

Ook Robert Thole van Gilde (foto), indertijd nauw betrokken bij de overname van Gazelle, spreekt de geruchten tegen. “Het komt wel eens vaker bij onze portfolio bedrijven voor dat er geruchten zijn met betrekking tot een mogelijke op handen zijnde verkoop. Dit heeft te maken met het karakter van een investeringsmaatschappij, die altijd voor heeft om op termijn zijn investering te gelde te maken. Ik kan u echter verzekeren dat de geruchten rondom Gazelle volkomen ongegrond zijn,” zegt Thole.

“Wij zien momenteel voldoende mogelijkheden voor verdere groei van Gazelle. Gilde steunt het management in haar ambities en dat houdt in dat wij de komende tijd als aandeelhouder van Gazelle zullen aanblijven.”

Reageer op dit artikel