nieuws

Curana wint iF Packaging Award 2008

algemeen

Curana wint iF Packaging Award 2008

ROESELARE – Curana is bekroond met de prestigieuze IF Packaging Award 2008, dit keer voor een innovatieve consumentenverpakking van spatborden. In de loop van vorig jaar introduceerde Curana een stijlvolle innovatieve verpakking voor zijn DVide spatbord, dat in 2006 reeds bekroond werd met de FietsRAI Innovatie Award.

ROESELARE – Curana is bekroond met de prestigieuze iF Packaging Award 2008, dit keer voor een innovatieve consumentenverpakking van spatborden. In de loop van vorig jaar introduceerde Curana een stijlvolle innovatieve verpakking voor zijn DVide spatbord, dat in 2006 reeds bekroond werd met de FietsRAI Innovatie Award.

Dirk Vens: “Bij de ontwikkeling van DVide werd ook meteen aan de winkelpresentatie gedacht. Complete spatbordsets voor de aftermarket nemen erg veel plaats in op de verkoopwand vanwege het lange achterspatbord. Daardoor verdwijnen ze snel in de werkplaats of worden ergens onderaan neergelegd. Met het DVide concept wordt de presentatieruimte tot een minimum beperkt, waardoor een complete set spatborden niet meer plaats inneemt dan een setje opsteekspatborden.”

Inclusief montagesleutel
In de onbreekbare designverpakking zijn alle onderdelen uit kunststof en RVS op een handige manier verpakt. Met één simpele beweging wordt de verpakking namelijk opengemaakt en weer gesloten.
Zelfs het inbus montagesleuteltje is bijgevoegd, evenals een duidelijk overzichtelijke consumentenhandleiding die stap voor stap uitlegt hoe het spatbord op de fiets gemonteerd moet worden.

De jury van iF Packaging Award was erg onder de indruk van de inventiviteit waarmee deze verpakking werd ontworpen. Dirk Vens: “Deze belangrijke erkenning is voor ons opnieuw een bevestiging van de gekozen strategie: onderscheidende producten op de markt brengen, die inspelen op de behoefte van de veeleisende consument met gevoel voor design. De bedoeling is om op termijn een range producten aan te bieden die desbetreffende consumenten aanspreekt.”

Eerste keer voor verpakkings award
Op de Interpack-beurs, Processes and Packaging 2008, die van 24 tot en met 30 april 2008 in Messe Düsseldorf plaatsvond, organiseerde iF International Forum Design dit jaar voor de eerste keer de ‘iF Packaging Award’. Deze wedstrijd staat open voor alle innovatieve krachten uit de verpakkingsindustrie: zowel producenten, ontwerpers en ontwikkelaars van verpakkingen, verpakkingsmaterialen, grafische elementen en verpakkingsmachines.

Er zijn acht categorieën. Een onafhankelijke jury heeft de inzendingen veoordeeld volgens duidelijke criteria. Daarbij werd onder andere aandacht besteed aan de kwaliteit van het ontwerp, de ergonomie, de materiaalkeuze en de mate van innovatie. De winnaars ontvangen het iF label als kwaliteitslogo voor hun winnende product. De vijf meest buitengewone ontwerpen hebben ook de iF gold award ontvangen.

Reageer op dit artikel