nieuws

Aantal fietsslachtoffers blijft hoog

algemeen

Aantal fietsslachtoffers blijft hoog

UTRECHT – De ongevallencijfers 2007 laten een algemeen dalende trend in het aantal ongevallen zien. Het aantal dodelijk verongelukte fietsers is gedaald ten opzichte van 2006, maar is nog steeds erg hoog. Het aantal fietsslachtoffers gaat niet mee in de dalende meerjarentrend van het aantal ongevallen.

UTRECHT – De ongevallencijfers 2007 laten een algemeen dalende trend in het aantal ongevallen zien. Het aantal dodelijk verongelukte fietsers is gedaald ten opzichte van 2006, maar is nog steeds erg hoog. Het aantal fietsslachtoffers gaat niet mee in de dalende meerjarentrend van het aantal ongevallen.

De Fietsersbond presenteerde vorige week een revolutionaire oplossing om het aantal fietsslachtoffers drastisch te verminderen. TNO heeft in opdracht van de Fietsersbond onderzoek gedaan naar botsvriendelijke auto’s. Als alle auto’s uitgerust worden met een voorruitairbag, zullen er jaarlijks 60 doden en 1.500 gewonde fietsers minder vallen.

Minister Eurlings van Verkeer heeft op 24 april 2008, tijdens het Nationaal VerkeersveiligheidsCongres (NVVC) aangegeven de resultaten van het onderzoek onder de aandacht te brengen in Brussel, bij zijn collega-ministers. De huidige ongevallencijfers onderstrepen de noodzaak tot een snelle invoering van de voorruitairbag.

Reageer op dit artikel