nieuws

Vredestein onthult bandenspanningstation

algemeen

Vredestein onthult bandenspanningstation

ENSCHEDE – Vredestein heeft op haar eigen terrein een modern bandenspanningstation onthuld. Deze unit is geplaatst om de eigen werknemers bewust te maken van het belang van de juiste bandenspanning en vooral de energie die hiermee wordt bespaard.

ENSCHEDE – Vredestein heeft op haar eigen terrein een modern bandenspanningstation onthuld. Deze unit is geplaatst om de eigen werknemers bewust te maken van het belang van de juiste bandenspanning en vooral de energie die hiermee wordt bespaard.

Het plaatsen van de unit past geheel in het beeld van de ISO milieucertificering 14001, die Vredestein onlangs bemachtigde. De unit werd geopend door CEO Rob Oudshoorn van Vredestein, die voor de gelegenheid een Volvo C30 Flexifuel van de juiste bandenspanning voorzag.

Nederlands kampioen Mountainbike Axel Bult opende de ‘fietszijde’ van de unit, door voor het oog van relaties en pers zijn fietsbanden op spanning te brengen.

“Bij Vredestein staat het milieu hoog op de agenda. Om de ISO milieucertificering te krijgen, is er in de afgelopen jaren veel geïnvesteerd. Zo zijn de productieprocessen aangescherpt en verbeterd, waardoor er minder materiaal verloren gaat en minder afval wordt geproduceerd,” zegt Rob Oudshoorn, Chief Executive Officer vann Vredestein.

“Ruim voor de door de Europese wetgeving vereiste ingangsdatum van 2010, zal binnen heel Vredestein geen PCA houdende oliën meer voor de productie van rubber gebruikt worden. Verder wordt gewerkt aan het verlagen van de rolweerstand door zowel constructieve maatregelen als aanpassingen in diverse rubbermengsels van de banden. Hierdoor wordt er minder CO2 uitgestoten.”

Reageer op dit artikel