nieuws

Nieuw ART keurmerk: MBT- 04

algemeen

Nieuw ART keurmerk: MBT- 04

AMSTERDAM – Per 1 januari 2008 is na een overgangsperiode van 12 maanden het ART keuringsvoorschrift MBT 03 definitief vervangen door het nieuwe keuringsvoorschrift MBT 04, dat per 1 januari 2007 van kracht is geworden.

AMSTERDAM – Per 1 januari 2008 is na een overgangsperiode van 12 maanden het ART keuringsvoorschrift MBT 03 definitief vervangen door het nieuwe keuringsvoorschrift MBT 04, dat per 1 januari 2007 van kracht is geworden.

 

Leveranciers van tweewielersloten hebben het overgangsjaar 2007 kunnen aanwenden om de markt te kunnen voorzien van sloten met de nieuwe ART goedkeur. Het behoeft geen betoog dat het nieuwe ART keuringsvoorschrift MBT-04 volledig inspeelt op de huidige aanvalstechnieken die door het dievengilde worden gehanteerd. In samenwerking met politie worden deze praktijken nauwgezet gevolgd en  worden keuringseisen zo nodig hierop aangepast.

De stichting ART adviseert de vakhandel er op toe te zien dat in het kader van het afsluiten van een diefstalverzekering het juiste slot wordt aangeschaft dat de verzekeraar verlangt.

In nagenoeg alle gevallen zullen verzekeringsmaatschappijen bij het afsluiten van een diefstalverzekering een ART MBT-04 goedgekeurd slot verlangen dat voorkomt op de actuele ART slotenlijst die is te vinden op www.stichtingart.nl.

Reageer op dit artikel