nieuws

Shimano rondt overname Pearl Izumi af

algemeen

Shimano rondt overname Pearl Izumi af

IRVINE (USA) – Shimano heeft de overname van DashAmerica, Inc. (handelend onder de naam Pearl Izumi USA, Inc.) van Nautilus, Inc. Afgerond. “Deze acquisitie brengt twee ondernemingen bij elkaar, die gestart zijn door Japanse families met een voorliefde voor fietsen,” zei David Pfeiffer, president van Shimano American Corporation.

IRVINE (USA) – Shimano heeft de overname van DashAmerica, Inc. (handelend onder de naam Pearl Izumi USA, Inc.) van Nautilus, Inc. Afgerond. “Deze acquisitie brengt twee ondernemingen bij elkaar, die gestart zijn door Japanse families met een voorliefde voor fietsen,” zei David Pfeiffer, president van Shimano American Corporation.

“Beiden hebben een sterke R&D-achtergrond, bieden de industrie toonaangevende innovaties en delen een obsessie voor kwaliteit en prestaties. We zullen de respectievelijke merken verder uitbouwen en betrokken blijven bij het gezonde dealernetwerk, waar we beiden veel plezier aan beleven. Pearl Izumi blijft voorbestaan als een zelfstandig merk met een eigen management team.”

Juergen Eckmann, Pearl Izumi’s president is van mening dat de overname voor beide partijen positief is. “Het volledig team van Pearl Izumi USA en Europa is enthousiast over de mogelijkheden en voordelen als onderdeel van de Shimano-organisatie. Shimano heeft de kennis en expertise, die ons merk sterker zal maken. Daar tegenover staat onze ruime ervaring in sportkleding, fabricage technologieën en hardloopschoenen, waarover Shimano voorheen niet beschikte.”

Shimano’s acquisitie bevat ook Pearl Izumi’s productiefaciliteit in Kirchzarten (Duitsland) en de rechten van Pearl Izumi-verkoop en distributie in Noord- en Zuid Amerika, Europa, Australië en diverse andere landen. Bij de overname waren de verkoop- en distributierechten van Pearl Izumi in Japan en een groot deel van Azië niet inbegrepen.

Reageer op dit artikel