nieuws

Samenwerking regionale grossiers

algemeen

Samenwerking regionale grossiers

DRACHTEN – De regionale grossiers Geertsma, Kuiper en Lakmaker alsmede Edigro (importeur) hebben besloten tot de opzet van een gezamenlijk backoffice/distributiecentrum. De naam van het nieuwe samenwerkingsverband is ODICE, wat staat voor Ons Distributie Centrum.

DRACHTEN – De regionale grossiers Geertsma, Kuiper en Lakmaker alsmede Edigro (importeur) hebben besloten tot de opzet van een gezamenlijk backoffice/distributiecentrum. De naam van het nieuwe samenwerkingsverband is ODICE, wat staat voor Ons Distributie Centrum.

“De reden voor de samenwerking is dat schaalvergroting, rendement, rationalisering van kosten, landelijke distributie mede bepalend zijn voor een succesvolle toekomst van de tweewielergroothandel”, zegt Ron Hout, een van de drijvende krachten achter de samenwerking. Samen met Evert van der Molen van groothandel Geertsma gaat hij de directie voeren over het nieuwe distributiecentrum. “Als grossier kun je alleen overleven bij voldoende schaalgrootte. Het combineren van magazijn en administratie levert veel kostenvoordeel op.”

Backoffice
ODICE gaat alle diensten, als inkoop, opslag, distributie en administratie voor haar rekening nemen. “Hierdoor kunnen wij ons volledig op onze kerntaak richten, namelijk het informeren van de vakhandel en de verkoop van onderdelen en accessoires voor fiets en bromfiets”, aldus Hout. “We zijn een coöperatie waarbinnen de regionale grossier zelfstandig is. Voor onze klanten verandert er niets, die krijgen gewoon hun spullen geleverd van hun grossier. Alleen komt op de factuur naast het logo van de grossier ook het logo van ODICE te staan, en de goederen worden vanuit ons centrale magazijn geleverd.” Ook verandert er voorlopig niets aan het merkenaanbod. Voor de toekomst verwacht Hout wel aanpassingen.

ODICE wordt gevestigd te Drachten en bemand door de ervaren medewerkers van Kuiper en Geertsma. De dekking van Noord-Nederland is met de huidige leden gewaarborgd. Er wordt gestreefd naar landelijke dekking.

Reageer op dit artikel