nieuws

Ruud Sjamaar exit bij Gazelle

algemeen

Ruud Sjamaar exit bij Gazelle

DIEREN – Ruud Sjamaar is weg bij Gazelle. De Raad van Commissarissen van Gilde Investment heeft vandaag zijn ontslag aanvaard. De rest van de directie blijft aan.

DIEREN – Ruud Sjamaar is weg bij Gazelle. De Raad van Commissarissen van Gilde Investments heeft vandaag zijn ontslag aanvaard. De rest van de directie blijft aan.

Reden voor de actuele gang van zaken zijn onder andere tegenvallende resultaten en de uitgestelde marktintroductie van de elektrische aangedreven Orange Innergy. Deze fiets komt medio februari op de markt, terwijl die aanvankelijk voor najaar 2007 aangekondigd was. Daarmee is een voor Gazelle belangrijke omzetstroom te laat op gang gekomen.

In 2005 trad Ruud Sjamaar aan als opvolger van Klaas Dantuma en was destijds afkomstig van Unilever. In zijn drie jaar bij Gazelle heeft Sjamaar een interne reorganisatie doorgevoerd met als doel de leverbetrouwbaarheid van Gazelle te vergroten. Bovendien was het zijn taak de winstgevendheid van Gazelle te vergroten.

Hoewel Gazelle in 2007 per definitie niet heel slecht gedraaid heeft, zijn verschillende doelstellingen niet gerealiseerd. Dat bracht de voltallige directie ertoe op 17 januari jl. hun ontslag bij de Raad van Commissarissen in te dienen.

Vandaag is de ontslagaanvraag van algemeen directeur Ruud Sjamaar geaccepteerd en is de rest van de directie gevraagd  aan te blijven. Voorlopig is chief operators officer Eelco Spaans benoemd tot plaatsvervangend CEO.

Over de toekomstige invulling van Sjamaar’s opvolging beraadt de Raad van Comissarissen zich nog.

Reageer op dit artikel