nieuws

Faillissement Brittijn een feit

algemeen

Faillissement Brittijn een feit

NIJMEGEN – Brittijn Import BV is door de rechtbank Nijmegen failliet verklaard. Afgelopen maandag 28 januari werd een verzoek om surséance van betaling ingediend.

NIJMEGEN – Brittijn Import BV is door de rechtbank Nijmegen failliet verklaard. Afgelopen maandag 28 januari werd een verzoek om surséance van betaling ingediend.

Pieter Brittijn wijt de gang van zaken aan de zeer slechte levering van e-bikes en saxonettes door de Duitse leverancier Hudson Bikes. “We hebben tijdig deze stap genomen, zodat we geen langlopende verplichtingen hebben aan onze klanten”, aldus Brittijn. “We zijn nu bezig de mogelijkheden voor een doorstart te onderzoeken.”

Afkoelingsperiode
Sebastiaan Vos van Poelmann van den Broek Advocaten uit Nijmegen heeft de eerste fase van het faillissement begeleid. “Onze indruk is dat Brittijn Import een goed geordend bedrijf is waar men de administratie netjes voor elkaar heeft. We krijgen volledige medewerking van de heer Brittijn.”

De rechter heeft een afkoelingsperiode van een maand ingesteld. “Crediteuren kunnen hun geld in deze maand niet opeisen, de tegoeden zijn bevroren. Zo’n afkoelingsperiode geeft ons de tijd om de zaken op een rijtje te zetten en de mogelijkheid voor een doorstart te bekijken. Een mogelijkheid die we in dit geval zeker zullen benutten”, zegt Vos.

Lees meer over Brittijn Import BV hier

Reageer op dit artikel