nieuws

Landewé Fietsen – Filiaal Zuid is Tweewielerwinkel van het Jaar 2008

algemeen

Landewé Fietsen – Filiaal Zuid is Tweewielerwinkel van het Jaar 2008

AALSMEER – Het is Wim Landewé gelukt! Gisteravond is zijn Landewé Fietsen – Filiaal Zuid uitgeroepen tot Tweewielerwinkel van het Jaar 2008. Daarmee is hij de eerste tweewielerdetaillist die twee keer deze prestigieuze prijs in de wacht wist te slepen. De overige twee finalisten Hans Struijk Fietsen en Van Herwerden Way to Bike kregen een Eervolle Vermelding.

AALSMEER – Het is Wim Landewé gelukt! Gisteravond is zijn Landewé Fietsen – Filiaal Zuid uitgeroepen tot Tweewielerwinkel van het Jaar 2008. Daarmee is hij de eerste tweewielerdetaillist die twee keer deze prestigieuze prijs in de wacht wist te slepen. De overige twee finalisten Hans Struijk Fietsen en Van Herwerden Way to Bike kregen een Eervolle Vermelding.

Volgens Tweewieler-hoofdredacteur Arnauld Hackmann, die samen met Marjolein Keuning de prijswinnaar onthulde aan het slot van de BOVAG Tweewielerbranchedag, was het een afgetekende overwinning. "De jury heeft de drie finalisten beoordeeld op hun presentatie, bedrijfsvoering, innovatie, financien en de consumentenervaringen van de Mystery Shoppers. Op drie van de vijf onderdelen eindigde Landewé op de eerste plaats op de andere twee aspecten op de tweede plaats. Dat gaf deze kleine winkel een niet in te halen voorsprong. Hans Struijk en Van Herwerden eindigden in de eindjurering vrijwel op gelijke hoogte."

Uniek
Volgens Hackmann was het een unieke finale. "Nog nooit eerder stonden twee oud-winnaars in de finale en nog nooit eerder stonden twee winkels uit hetzelfde verzorgingsgebied in de eindstrijd. Dat maakte het allemaal extra spannend."
Volgens de jury was het niveau van de deelnemende winkels dit jaar hoog te noemen. "De genomineerden winkels waren van een uitstekend niveau, dat aangeeft dat de tweewielerbranche duidelijk in ontwikkeling is. De fietsenbranche heeft van oudsher een traditioneel karakter, maar dit soort winkels bewijzen dat ontwikkelingen uit de moderne retail steeds beter opgepikt worden. De winnaar van dit jaar is daar een lichtend voorbeeld van,"  aldus het juryrapport

Uitgekiend
Wat betreft de motivatie om Landewé Fietsen – Filiaal Zuid tot winnaar van de Tweewielerwinkel van het Jaar 2008 te bekronen zegt het juryrapport: "Goede open presentatie waarbij optimaal gebruik gemaakt wordt van de spaarzame vierkante meters. Formuletechnisch zit het goed in elkaar: een kleine winkel met een volwaardig assortiment. Achter dit filiaal gaat een uitgekiend logistiek systeem schuil, dat een voorbeeld is voor andere ondernemers. Wie overweegt om met filialisering aan de slag te gaan, zou de aanpak van Landewé serieus in overweging moeten nemen."

HET COMPLETE JURYRAPPORT EN EEN UITGEBREID VERSLAG OVER DE UITREIKING EN DE BOVAG TWEEWIELERBRANCHEDAG LEEST U IN DE FEBRUARI-UITGAVE VAN TWEEWIELER.

KLIK HIER voor de onthulling van de Tweewielerwinkel van het Jaar 2008
KLIK HIER voor de presentatie van Landewé Fietsen – Filiaal Zuid
KLIK HIER voor de presentatie van Hans Struijk Fietsen, Den Haag
KLIK HIER voor de presentatie van Van Herwerden Way to Bike, Voorburg

Reageer op dit artikel