nieuws

Kroymans wil van Smits af

algemeen

Kroymans wil van Smits af

HILVERSUM – Kroymans Corporation wil de tweewieleractiviteiten afstoten, omdat het voor de auto-importeur geen core business is. Dat zegt Guy Demuynck, CEO van Kroymans.

HILVERSUM – Kroymans Corporation wil de tweewieleractiviteiten afstoten, omdat het voor de auto-importeur geen core business is. Dat zegt Guy Demuynck, CEO van Kroymans.

Eind november gingen al drie van de zes Smits-vestigingen dicht. Bij de sluiting van de vestigingen in Amsterdam, Tilburg en Velp werd nog gesteld dat de vestigingen in Nieuwegein, Hengelo en Capelle a/d IJssel open zouden blijven. Vijf weken later besloot het Kroymans-management alsnog de vestigingen in Nieuwegein en Hengelo te sluiten.

“Voortschrijdend inzicht,” zegt Demuynck. “De activiteiten van Smits behoren niet tot onze core-business. Dus we bekijken nu hoe we Smits het beste buiten de onderneming kunnen zetten. We hebben alle vestigingen serieus bekeken en alle mogelijke opties open gehouden. Uiteindelijk hebben we geconcludeerd dat het beter was om ook de vestigingen in Nieuwegein en Hengelo te sluiten dan te verkopen.”

Demunyck bevestigt dat de vestiging in Capelle a/d IJssel wel te koop staat er dat daarover momenteel met een geïnteresseerde partij onderhandelingen worden gevoerd. Daarop wilde de CEO op dit moment geen nadere toelichting geven.

Reageer op dit artikel