nieuws

FietsVAK krijgt meer body en evenaart 2007-succes

algemeen

FietsVAK krijgt meer body en evenaart 2007-succes

ROSMALEN – De FietsVAK 2008 heeft op alle fronten het succes van 2007 weten te evenaren. De positieve stemming, bij zowel bezoekers als exposanten, is identiek aan vorig jaar. Wel nieuw is dat, volgens exposanten, de FietsVAK als inkoopmoment in toenemende mate een rol gaat vervullen.

 

ROSMALEN – De FietsVAK 2008 heeft op alle fronten het succes van 2007 weten te evenaren. De positieve stemming, bij zowel bezoekers als exposanten, is identiek aan vorig jaar. Wel nieuw is dat, volgens exposanten, de FietsVAK als inkoopmoment in toenemende mate een rol gaat vervullen.

 

Ondernemers die tijdens de najaarshows terughoudend geweest zijn, grijpen deze vakbeurs aan om zich te oriënteren op de laatste aanbiedingen en nieuwtjes voordat het seizoen daadwerkelijk van start gaat.

 

In aantallen exposanten en meters was deze FietsVAK groter dan vorig jaar, in bezoekersaantallen is het evenement stabiel gebleven. Tijdens drie beursdagen hadden 3903 unieke bezoekers zich laten registreren. Daarvan hadden ruim 3000 zich online voor geregistreerd. Vervolgens valt te constateren dat heel wat ondernemers de FietsVAK meerdere keren bezoeken.

 

Op de maandag van de FietsVAK zijn tijdens een perspresentatie niet alleen de Fiets van het Jaar en de Fiets Innovatie Awards bekend gemaakt, ook werd de aftrap van een landelijke anti-diefstalcampagne gedaan, die opgeluisterd werd door een bliksembezoek van minister Guusje ter Horst.

Dat was goed voor de media-aandacht, want Radio 1, RTL, De Telegraaf, Nu.nl, Kassa en nog veel meer media waren van de partij om verslag te doen van de nieuwste ontwikkelingen op fietsgebied.

 

Nu al staat vast dat de FietsVAK 2009 voor de derde achtereenvolgende keer in het Autotron Rosmalen georiganiseerd zal worden. Dat zal opnieuw het laatste weekend van januari worden, van zondag 25 t/m dinsdag 27 januari 2009.

 

Voor een eerste foto-impressie, zie hieronder.

Een uitgebreider verslag verschijnt in de komende uitgave van Tweewieler.

Marit van Bohemen prijst de Batavus Compass aan, die binnenkort ook in haar TV-programma Campinglife gepromoot zal worden.

Zowel de begane grond als de vide op de eerste verdieping werden prima bezocht.

De populariteit bij vakjury én ANWN consumentenpanel maakte dat de Giant Expedition uitgeroepen werd tot Fiets van het Jaar 2008.

Omdat veel ondernemers zich vooraf online hadden laten registreren waren er geen wachtrijen bij de ingang.

 

Reageer op dit artikel