nieuws

Alpe d’HuZes verbetert nu al recordopbrengst

algemeen

Alpe d’HuZes verbetert nu al recordopbrengst

AMSTERDAM – Stichting Alpe d’HuZes heeft de recordopbrengst voor KWF Kankerbestrijding van afgelopen jaar nu al gebroken. Het is de bedoeling in juni 3 miljoen euro op te halen. Het (voorlopige) eindbedrag wordt pas aan de vooravond van het evenement bekendgemaakt.

AMSTERDAM – Stichting Alpe d’HuZes heeft de recordopbrengst voor KWF Kankerbestrijding van afgelopen jaar nu al gebroken. Het is de bedoeling in juni 3 miljoen euro op te halen. Het (voorlopige) eindbedrag wordt pas aan de vooravond van het evenement bekendgemaakt.

Vorig jaar juni haalden de wielrenners ruim 1 miljoen euro op door met 77 renners en 9 teams, 7 keer op één dag de Alpe d’Huez te beklimmen. Hiermee werd het hoogste bedrag ooit ingezameld door een particulier initiatief voor KWF Kankerbestrijding. Het bijzondere bedrag komt uit individuele giften van familie, vrienden en kennissen en sponsoring van bedrijven. In 2006 haalde de stichting al een bedrag op van €370.081,89.

Over de 1 miljoen
In 2007 volgde de Alpe d’Huzes+1. Bij deze actie werd bijna dubbel zoveel bij elkaar gebracht als van tevoren werd verwacht: € 1.043.155,11. Dit bedrag is door inspanningen van deelnemers nu al doorbroken. “Dat we de grens van vorig jaar nu al gepasseerd zijn, is een grote verrassing. Ik wil iedereen dan ook hartelijk danken voor zijn of haar inzet. Maar om de 3 miljoen te bereiken, moet er nog veel werk verzet worden. We zijn er nog niet”, aldus Peter Kapitein, ambassadeur van Stichting Alpe d’HuZes.

In 2008 is de doelstelling om het nu al grandioze bedrag te verdriedubbelen. De stichting wil dit jaar 3 miljoen euro bij elkaar fietsen met 100 deelnemers en 50 teams. De deelnemers krijgen de keus om 6, 7 of 8 keer de berg op en neer te fietsen. Peter Kapitein: “2006 was groots, 2007 nog beter en dit jaar leggen we de lat weer hoger”.
 
Onderzoeks- en revalidatieprogramma van Alpe d’HuZes
Het geld van de stichting gaat naar het Alpe d’HuZes/KWF Fonds; een door de stichting zelf ontwikkeld project. Doelstelling van het project is om onder andere concrete revalidatieprogramma’s te ontwikkelen voor het verbeteren van de conditie van kankerpatiënten door sportieve activiteiten. Zo kunnen de patiënten tijdens en na hun ziekte beter functioneren. Lichamelijke activiteit kan helpen aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van patiënten met kanker. De stichting werkt voor het ontwikkelen van dit unieke programma nauw samen met o.a. KWF Kankerbestrijding, VU Medisch Centrum, AMC, het Nederlands Kanker Instituut en het Telematica Instituut.

Comité van Aanbeveling van Stichting Alpe d’HuZes
Stichting Alpe d’HuZes heeft de steun van veel vooraanstaande personen zoals Erica Terpstra, Nout Wellink, Gerard Kleisterlee, Joop Alberda, Cor Stutterheim, Joop Zoetemelk, Bob Pinedo, Dries van Agt en Eddy Merckx.

 

Reageer op dit artikel